Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda; İl Merkezi'nde düzenlenen dört ayrı operasyonda toplamda beş şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Yolu Bölge Trafik Uygulama Noktasında durdurulan F.E.Ö isimli şahsın üst aramasında 6.23 gram metamfetamin ele geçirildi. Şahıs hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan adli işlem başlatıldı.

Bir diğer operasyonda ise; faaliyetleri tespit edilen Ö.Ş ve M.K isimli şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada 2.74 gram metamfetamin ve 5.85 gram sentetik kannabinoid (BONZAİ) ele geçirildi. Şahıslar hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan adli işlem yapıldı. İ.M.A isimli şahsında Şehirler Arası Otobüs Terminalinde durdurulması sonucu yapılan üst aramada 3.06 gram esrar bulundu. Şahıs hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan adli işlem gerçekleştirildi.

Yapılan son operasyonda, Ankara Yolu Bölge Trafik Uygulama Noktasında durdurulan F.T ve İ.Ö isimli şahısların üst aramasında 52.93 gram sentetik kannabinoid (BONZAİ) ve 1 adet bıçak ele geçirildi. Şahıslar hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti (TCK-188), ve Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak (TCK-191) suçlarından adli işlem yapıldı.

Ayrıca, sorumluluk sahasında havaya silahla ateş etmek suretiyle genel güvenliği kasten tehlikeye düşürdüğü tespit edilen B.K ve E.B isimli şahıslar, Asayiş Şube Müdürlüğü Kısım ekiplerince yakalanarak, üzerlerinden iki adet kuru sıkıdan bozma tabanca ele geçirildi. Şahıslar hakkında ayrıca 6136 SKM suçundan adli işlem tesis edildi.