Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile etkin mücadelesini sürdürüyor. Yapılan 2 ayrı operasyonda yine uyuşturucu madde yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu şekilde:

Uyuşturucuya İlimizde Geçit Yok.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğümüz İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Temin ve Ticaretinin önlenmesi faaliyetleri çerçevesinde yürütülen saha faaliyetleri ve istihbarı faaliyetler sonucu 20.11.2023 tarihinde Cumhuriyet Savcısından alınan talimat doğrultusunda ilimizde yapılan iki ayrı operasyonda; 
1-) İlimizde faaliyetleri tespit edilen S.Ş ve T.A isimli şahısların üzerlerinde;
Daralı ağırlığı (5.50) gram Sentetik Kannabinoid (BONZAİ) maddesi ele geçirilmiş olup;  
Şahıslar hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak (TCK-191) suçundan adli işlem tesis edilmiştir. 
2-) İlimizde faaliyetleri tespit edilen H.K ve O.M isimli şahısların 100. Yıl Mahallesinde kaldıkları ponsiyona düzenlenen operasyonda;
(7) adet Ecstasy Hap,
Daralı ağırlığı (35.47) gram Sentetik Kannabinoid (BONZAİ) maddesi ele geçirilmiş olup; 
Şahıslar hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti (TCK-188) ve Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak (TCK-191) suçlarından adli işlem tesis edilecektir. 
Karabük Halkını, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizi Uyuşturucu Madde ve Türevlerinin zararlarından korumak için siz kıymetli hemşerilerimizin de destekleri ile Karabük İl Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımız hız kesmeden büyük bir dikkat, duyarlılık ve özveri ile devam edecektir.
           Kamuoyuna saygıyla duyurulur.