Karabük eski Milletvekillerinden Ali Öğüten, vefat etti.

Karabük'ün eski milletvekillerinden birisi olan, Adalet ve Kalkınma Partisi 22. dönem Karabük milletvekili Ali Öğüten, bugün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Karabük'ün sevilen siyaset ve cemiyet insanlarından birisi olan Öğüten, 70 yaşında aramızdan ayrıldı.

Uzun yıllar bürokrasinin içerisinde önemli görevlerde bulunan saha sonra AK Parti Karabük Milletvekilliği de yapan Öğüten, Ankara’da Karabüklüler Derneği Kurulmasında da aktif olarak rol almıştı.

Ali Öğüten için 25 Ekim Çarşamba günü TBMM de cenaze töreni düzenleneceği ve sonrasında Safranblu aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi. Ancak yurt dışında olan çocuklarının yetişememesi halinde Safranbolu'daki defin işleminin perşembe gününe kalabileceği edinilen bilgiler arasında

Ali Öğüten Kimdir?

1953 Karabük Ovacık Doğumlu olan Ali Öğüten, Anadolu Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nden mezun oldu.

Çalışma Hayatı

Devlet Bakanlığı Özel Kalem Müdürü, DPT Müsteşarlığı Özel Sektör Yatırım ve İhracatından Sorumlu Uzman, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda; Uzman, Şube Müdürü, Tekstilden Sorumlu Daire Başkanı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı, AB Standardizasyon Daire Başkanı, Devlet Bakanlığı Müşavirlikleri görevlerinde bulunmuştur. Ankara’da Karabüklüler Derneği Kurucu Üyeliği yapmıştır.

Siyasi Hayatı

3 Kasım 2002 (22. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Karabük Milletvekili seçilmiştir.