Milletvekili genel seçimlerine 14 gün kala siyasi partiler ve adaylar tüm güçleri ile çalışıyor. Adeta çarşı pazar, kapı kapı, dükkan dükkan, mahalle mahalle vatandaşın oyunu kendileri lehine kullanması için ikna etmeye çalışıyorlar. Bizde sahadan yansıyanlar ile sizler için bugün itibarı ile durumlarını değerlendirelim istedim.

AK PARTİ 1.SIRA ADAYI CEM ŞAHİN

Karabük halkının pek görüp tanıyamadığı bir isimdi. Başlangıçta babadan oğula yakıştırması ile soğuk bile bakılıyordu. Ancak geçen süreçte, halkın içine girdikçe işin rengi değişmeye başladı. Vatandaşların istek, talep ve görüşleri karşısındaki, alçak gönüllülüğü, keskin zekası, Ankara bürokrasisinde aradığı her yere ulaşıp çözüm odaklı çalışması dikkatleri çekmeye başladı. Bu da başlangıçtaki ön yargıyı kırdı. Trendinde hızla yükselmeye devam ediyor. Milletvekilliği en garanti görülen isim.

CHP 1. SIRA ADAYI CEVDET AKAY

Tam bir beyefendi desek yeri var. Bir o kadarda kibar ve zarafet sahibi. Başta Abdullah Çakır olmak üzere nerede ise partinin tüm ağır topları ile beraberliği sağlamış görünüyor. Üzerine Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de sahalara inip destek vermeye başlayınca çalışmaları hızlandı. Merak edilen Yenice oylarını ne kadar konsolide edebileceği! Şimdilik milletvekili olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

MHP 1. SIRA ADAYI AHMET DÖNMEZ

Ari gibi çalışıyor desek yeri var. Vatandaşı sıkı kucaklıyor. Biraz medya karşısındaki çekingenliği olmasa aynı anda çok daha fazla seçmene ulaşabilecek. Partinin geçmiş seçimlerindeki oylarının üzerine sözü edilen Ak Parti küskünlerinin, İyi Parti den kopan milliyetçilerin ve Eskipazarlı hemşerilerinin oylarını kendi lehine konsolide etmeye çalışıyor. Bugün itibari ile seçilme şansı olan adaylardan.

İYİ PARTİ 1.SIRA ADAYI

Tam bir hayal kırıklığı! Seçim atmosferine bir ay kala İYİ Parti'nin bir milletvekili çıkarmasına her kesimde kesin gözüyle bakılıyordu. Karabük’e yabancılığının yansıra tüm uyarları dinlemeden Akşener ile ikili ilişkileri sayesinde birinci sıraya oturma ısrarı partiyi ve tabanı parça parça etti. Sahada ki genç ve siyaseten acemi tavırları dikkat çekiyor. Süreç boyunca babasının aktif etkileri gözlerden kaçmıyor. İyi Partinin geçmiş oylarını bile henüz konsolide edemedi. Seçilme şansı yok denecek kadar az.

YENİDEN REFAH PARTİSİ 1.SIRA ADAYI İSMAİL ÖZER

Karabük’te yıllardır ticaret ile uğraşması nedeni oldukça fazla insan ile tanışıklığı var. Güler yüzü ve sempatisi ile herkese elini uzatıyor. Gece gündüz, mümkün olduğunca fazla seçmene erişme gayreti dikkati çekiyor. Yeniden Refah Partisi’nin ilk defa ve kendi ismi ile seçimlere girmesi en büyük hendikapı. Üstelik oy oranı az çok bilinen milli görüş camiasının Saadet Partisinde, büyükçe bir kısmının AK Parti’de olması alabileceği oyu da az çok ortaya koyuyor. Gün itibarı ile seçilme ihtimali pek mümkün görünmüyor.

MEMLEKET PARTİSİ 1. SIRA ADAYI MUHARREM ÜNSAL

Adaşı Genel Başkan Muharrem İnce'nin Partisi ile alacağı oy en merak edilen ve en zor tahmin edilen parti. Beyefendiliği ve yıllardır ticaretin içinde oluşu, bir o kadar da köklü aile yapısı kendisine arti yazan ve oy oranını arttıran nitelikler. Safranbolu’nun seçmen sayısı da gözden kaçırılmaması gereken farklı bir bakış. Sürprizi kim yapar sorusunun tam karşılığı desek yeri var.

İŞÇİ PARTİSİ 1. SIRA ADAYI GÜNUZ FULYA UZ

İşçi Partisi’nin Karabük’te milletvekili adayları olduğunun tesadüf öğrendik. Kendileri ile görüşmek istedik ancak henüz detaylı bilgi sahibi olamadık. Safranbolu eski çarşıdan seçim çalışmalarını yürüttüklerini öğrendik. Alacakları oyun kendilerinden çok başka partileri etkileyebileceği dikkat çekiliyor.

SONUÇ

Ülkenin yetiştirdiği duayen siyasetçilerden rahmetli Süleyman Demirel in dediği gibi 24 saat bile siyasette uzun süre. Daha seçimlere 14 güm var. 1. Sıra adsylatı üzerinden bir değerlendirme yaptık. Yarın da 2. Sıra adayları üzerinden yapacağız.