Karabük Valisi Fuat Gürel ve protokol üyeleri, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Merkez İlçe Mahalle ve Köy Muhtarları ile kahvaltı programında bir araya geldi.
Karabük Öğretmenevinde düzenlenen programa Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kurum müdürler, il genel meclis üyeleri ile Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarlar katıldı.
Köy ve Mahalle Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik eden Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’in konuşmalarının ardından konuşan Vali Fuat Gürel "Geçen hafta Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı “Muhtarlar Evi” açılışı münasebetiyle 252 muhtarımızı Ankara'ya göndermiştik, onun için bugün bir araya geldik. Muhtarlarımız bizler için, vatandaşlarımız için ve devletimiz için çok değerli, tarihi derinliği olan, vatandaşlarımızla devletimiz arasındaki münasebetleri organize eden, sorunların kamu kuruluşlarına iletilmesini sağlayan çok önemli bir müessese. Günümüzde de muhtarlık kurumuna verilen değer arttı ve artmaya da devam edecek, bazı dönemlerde bazı kurumların değerinin azaldığı görülebilir ama muhtarlık müessesesinin değeri artarak devam etmekte.

"Herhangi bir durum söz konusu olduğunda ilk danıştığımız kişiler sizlersiniz"

Bizler mülki idare amiri o k görev yaptığımız her dönemde sizleri mesai arkadaşı o k gördük, sizlerle sürekli temas halindeyiz, herhangi bir durum söz konusu olduğunda ilk danıştığımız kişiler sizlersiniz, sizlerle birlikte çalışıyoruz. Köy muhtarlıklarımızın tüzel kişiliklerinden dolayı köylerdeki vatandaşlarımıza hizmet etmek yükümlülükleri de var, mahalle muhtarlıklarımızın da hizmete aracı etmek yükümlülükleri var, bu anlamda İl Özel İdaresi ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri ile birlikte milletvekillerimizle beraber birçok projeyi hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

"Sizler böyle bir müessesenin başındasınız, sizler bu ülkede ilelebet görev alacaksınız"

Köye yapılacak herhangi bir çalışma ile ilgili o k direkt muhtarla irtibata geçilir, vatandaşlarımızın da sürekli sizlere danıştığını biliyoruz, sizler böyle bir müessesenin başındasınız, sizler bu ülkede ilelebet görev alacaksınız. Davetimize icabet etmenizden dolayı sizlere teşekkür ederim, tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününüzü kutluyor, sizlere sağlık ve sıhhat diliyorum.” diye konuştu.