171.'si düzenlenen 10 Nisan Polis Haftası, Karabük Atatürk Anıtında etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtında düzenlenen törene Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Çoban, Emniyet Müdürlüğü Personeli, Askeri Personel, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Kutlama etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi çelenklerinin Atatürk Anıtına sunuldu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Vali Fuat Gürel, polisliğin ulvi bir görev olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Yaptığı açılış konuşmasında “ Otuz yıllık meslek hayatımda fedakarlığına, gayretine şahitlik ettiğimiz bir teşkilattan bahsediyoruz. Çok önemli bir teşkilat. Ülkemizin huzuru için, vatandaşımızın huzuru, güvenliği için gecesini gündüzüne katan bir teşkilat, iç güvenlikten, sınırların korunmasına kadar, terörden evimizin, canımızın korunmasına kadar birçok görevi ifa eden çok önemli bir teşkilat.

"Dünyada da adından söz ettiren çok önemli bir kuruluşumuz"

Sadece Cumhuriyet tarihi boyunca değil, Osmanlı tarihi boyunca da adından söz ettiren ve şu anda da bilgi birikimiyle dünyada da adından söz ettiren çok önemli bir kuruluşumuz. Ben Polis teşkilatımızı yüz yetmiş yedinci yılında polis teşkilatımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şükranlarımı arz ediyorum. Tekrar polis teşkilatımızın kuruluşunun yüz yetmiş yedinci yılını kutlarken şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyoruz. Buradaki polis arkadaşlarımızla beraber tüm polis teşkilatımızın da gününü kutluyor, hepinize tekrar sevgi, saygılar sunuyorum" dedi.
Açılış konuşmasının akabinde il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.