Karabük'te gözler il genel meclis başkanlığına çevrildi. 4 isim başkanlık için nabız  yokluyor.

Yerel seçimlerin sona ermesinin ardından siyaset kulislerinde gözler belediye başkan yardımcılıkları ve il genel meclis başkanlığına çevrildi. Karabük'te il belediyesi başta olmak üzere, Yenice, Eskipazar ve Ovacık'ta belediye başkanlıklarına alan Ak Parti şimdi hizmet noktasında belediye kadrolarını oluşturmaya çalışıyor.

Karabük Belediye Başkan Yardımcılığı konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken gündemde Begüm Cefakar, Murat Karagül, Samet Sarıtaş ve Fatih Ustaoğlu  gibi isimler dolaşmaya başlamıştı. 

Şimdi de gözler bu sefer Karabük İl Genel Meclis Başkanlığına çevrildi. Ak Parti kulislerinde 4 ismın başkanlık için niyeti oluduğu konuşuluyor. 

Mevcut Başkan Ahmet Sözen yeniden başkan olmak istiyor. Ak Parti içerisindeki bir gurubunda Sözen'in tekrar başkan olmasına sıcak baktığı ve gerekçe olarak tecrübesini öne sürüyorlar. Ancak Ahmet Sözen'in başkan olmasını istemeyenler ise, 2 dönemdir yaptığını, koltuğa oturanın kalkmasını bilmesi gerektiğini, yeni isimlerin önünün açılması gerektiğini dile getiriyorlar. Bir başka eleştiri ise geçmiş seçimlerde Safranbolu'da 3 olan İl genel meclis üye sayısının bu seçimde ikiye düşmesinde Safranbolu listesinin ilk sırasındaki Ahmet Sözen'in olduğu şeklinde. Geçmiş yıllarda yine başkanlık yarışı yüzünden partiden istifa ettiğini hatırlatanlarda azınsanmayacak kadar fazla. ,Eleştirilerin bir başka tarafı ise il genel meclis oylarındaki düşme. 

Geçmiş yıllarda il genel meclis başkanığı yapan Hasan Yıldırım'ın bu dönemde de başkanlığı istediği, tecrübesi nedeni ile hizmet noktasında daha hızlı çalışabileceği öne sürülüyor.

Bir diğer isim ise Ahmet Kirman. Ak Parti'nin Karabük merkezdeki önemli isimlerinden bir tanesi. Son bir kaç yıldır gerek il yönetimi, gerek ilçe yönetim yada başkanlığı, gerekse belediye meclis üyesi adaylığı konusunda sürekli fedakarlık istenen isim oldu. Tüm küskünlüklerine rağmen partisinden vazgeçmedi. Gerek aday adaylğında gerekse adaylığı sürecinde Karabük Belediye Başkanının hep en yakınıında yer aldı. İl Genel Meclis adaylığında seçilmesi riskli 3. sıra verilmesine rağmen azimle çalışarak sandıktan çıkmayı bildi. Parti içerisindeki ve Ak Parti tabanında bir gurup bu kadar fedakarlığın sonucu artık İl Genel Meclis Başkanlığı olması gerekir fikrini ısrarla söyleme devam ediyorlar.

İl Genel Meclis Başkanı olması kuvvetli görülen isimlerden biriside Ertan Mısırlı. Yenice Belediye Başkan aday adayı iken sürekli ismi aday şeklinde konuşulmuştu. Ancak şu anki belediye başkanı Sertaş Karakaş'ın aday gösterilmesi sonrası partisine küsmedi. Yapılan parti içi istişare toplantılarında kendisine teklif edilen il genel meclis üyesi adaylığını kabul etti. Seçim takvimi boyunca hem köylerde hem de il de hummalı şekilde çalıştı. Ak Parti'nin Yenice'de tarihi fark atarak Belediye Başkanlığını almasında ve 2 il genel meclis üyeliğinin ikisininde kazanılmasında önemli katkılarının olduğu biliniyor. Diğer  yandan Ertan Mısırlı'ın il genel meclisi başkanı olmasını öneren ve talep edenler, Mısırlı'nın geçmişte belediye meclis üyeliğide yaptığından dolayı tecrübesi olduğunu, Yenicelilerin bu dönemde Ak Parti'ye önemli oranda oy veridğini, sadece Yenice'de değil Karabük'te de seçimlerin kazanılmasında Yenicelilerin oylarının görmezden gelinmemesi gerektiğini öne sürüyorlar. Yeniceliler biz Ak Partiye oy olarak gerekeni fazlası ile yaptık. Şimdi il genel meclis başkanlığını istemek bizim en doğal hakkımız diyorlar.

Şimdi gözler bayramın 2 yada 3 günü toplanması beklenen yeni dönem Karabük İl Genel Meclis toplantısına çevrildi. Bir kaç gün önce milletvekilleri ve il başkanı ile bir araya gelen yeni il genel meclis üyeleri ile başkanlık konusunda herhangi bir bilgi alışverişi olmadı. İl Genel Meclis toplantısı öncesi gurup toplantısının yapılacağı ancak bu toplantıda bağlayığı gurup kararı alınıp alınmayacağı konusunda henüz net bir tavır yada açıklama Ak Parti kulislerine düşmedi.

Geminin kaptanı Ak Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Saltı'ın bir yanda seçim zaferleri kutlanırken herhangi bir kırgınlağa, küskünlüğe ve parti içi kopmalara yol açmadan en doğru çözümü bulması bekleniyor.