Karabük İl Genel Meclisinde beklenen soru cevap buldu. Ahmet Sözen ile bir dönem daha devam edilecek.

Mart ayının sonunda yapılan yerel seçimler sonrası Karabük İl Genel Meclisinin 17 üyesi belirlenmişti. 10 Ak Parti, 4 MHP, 2 CHP ve 1 YRP den meclis üyesi seçilmişti.

Seçimlerin ardından gözler yeni dönemde il genel meclis başkanının kim olacağına çevrilmişti. Çoğunluğa sahip Ak Parti'li bir il genel meclis üyesinin başkan olması olası olarak görülürken Ak Parti'nin kimi aday göstereceği merakla bekleniyordu. En çok merak edilen ise yenilenecek mi yoksa mevcut ile devam kararı mı alınacağı olmuştu.

İl Genel Meclisi'nin bugün (16 mart 2024) saat 14.00 da yapılacak il genel meclisinin seçimli ilk toplantısı öncesi Ak Parti gurubu kendi içerisinde toplantı. Toplantı öncesinde, Ak Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt kendi gurubundaki tüm il genel meclis üyeleri ile tek tek telefonda görüştü. Bütün üyelerin tek tek görüşlerini aldı. Bugün yapılan gurup toplantısında Başkan Salt tüm üyeler ile yaptığı istişare görüşmesi sonrası ağırlıklı olarak Ahmet Sözen isminin devamı yönünde düşüncelerini beyan ettiklerini ifade etti. Bu açıklamaya hiç bir üye farklı görüş yada itiraz olmayınca gurup kararı alındı.

Ak Parti'nin gurup kararı sonrası  İl Genel Meclisin seçimli ilk toplantısında Ahmet Sözen'in 2 yıl daha devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.