Karabük İlköğretim Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlananan İlköğretim Haftası ilimizde bu sene coşkuyla karşılandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program 100. Yıl Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlköğretim çağındaki öğrencilerine okulu sevdirmek, on okula uyum sağlamasında yardımcı olmak için kutlanan İlköğretim Haftası’nda öğrenciler Karabük’te çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Karabük’te İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında 100. Yıl Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen etkinliklerde ise öğrenciler şiir, gösteri ve sunum gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından 100.Yıl Kültür Merkezinde devam eden İlköğretim Haftası kutlama programına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Karabük İlköğretim Haftası etkinliklerinde  5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Yavuz’un “İlköğretim Haftası” adlı şiirini okumasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuşmasını gerçekleştirdi.

Nevzat Akbaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

2021-2022 eğitim öğretim yılında okullarımızın tekrar yüz yüze eğitime başlamasından duyduğum mutluluğu belirtmekle başlamak istiyorum. Bugün burada da şahit olduğumuz gibi okullarımıza, öğretmenler odalarımıza, sınıflarımıza, koridorlarımıza ruh geldi. Çocuklarımız okullarına, öğretmenlerimiz de çocuklarına, evlatlarına kavuştular, hasret giderdiler.

“En Mühim ve Feyizli Vazifelerimiz Milli Eğitim İşleridir”

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk : "En mühim ve feyizli vazifelerimiz Millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur." şeklinde ifade etmiştir. Hedeflerin gerçeğe döndüğünü görmek, gençlerimizin dünyanın her yerinde başarıdan başarıya koşarak Al Bayrağımızın gölgesinde İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmeleri Milletimizin büyük hedeflerine koşma yolunda bizlere en önemli motivasyon kaynağı olmaktadır.

“35 Bin 445 Öğrenci Ders Başı Yaptı”

İlimizde 6 Eylül tarihi itibariyle 35.445 öğrenci ve 3.377 öğretmenimiz 186 okulumuzda ders başı yaptılar. Son 1,5 yıldır dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid 19 salgını ile mücadele konusunda Bakanlığımız ihtiyacımız olan malzemelerin hepsini gönderdi, biz de okullarımıza ulaştırdık. Okullarımızda maske, dezenfektan, sıvı sabun, temizlik ve hijyen yönünden hiçbir eksiğimiz yoktur. Sadece öğretmen ve öğrencilerimiz değil kantincisinden, hizmetlisine, servis şoförlerine kadar eğitim ailemizin tüm bireyleri sorumluluklarının farkındadır. Tüm okullarımız Okulum Temiz belgesine haizdir. Merhum mütefekkirimiz Nurettin Topçu "Millet ruhunu yapan maariftir." diyor. "Maarif hangi yönde yürürse, millet ruhu da onun arkasından gider. şu halde maarif ne ise millet o'dur." Konuşmanın ardından 5000 Evler Şehit Hayati Kocakaya Anaokulu öğrencileri tarafından “Sessiz Defile” isimli sunum gerçekleştirildi. Şerife Bacı Anaokulu öğrencilerinin “Farecik” rondunun sunumunun ardından 5000 Evler Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri tarafından “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı oratoryosu sahnelendi. Şehit Özcan Ören İlkokulu öğrencilerinin “Flüt Çalıyoruz” etkinliğinin ardından 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin “Dalga Dalga Bayrağım” etkinliği ile İlköğretim Haftası Kutlama programı sona erdi. Program sonunda eşi Özlem Aras Gürel ve protokol üyeleri ile birlikte sahneye çıkan Vali Fuat Gürel, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.