Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier ve AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz 29 Ekim dolayısıyla mesaj yayımladılar.

Cumhuriyet Bayramı’nın başta demokrasi ve insan hakları olmak üzere eğitim, sağlık, bilim gibi birçok alanda önemli mesafeler kaydetmesinde ön ayak olduğunu belirten Vali Kemal Çeber, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Büyük Önder Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegâne görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimizin Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavraması, ülkemizin 95 yıllık başarılarını artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Türk tarihinin en büyük bayramı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşun 95. yıldönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Karabük TSO Başkanı Mehmet Mescier; ulusal bağımsızlık kazanabilmek için girişilen eşsiz bir savaşın sonucunda elde edilen büyük bir zafer olduğunun altını çizerek, “Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde, Türkiye, eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Türk milleti, Türkiye'yi çağdaş ve demokratik dünyayla bütünleştirmek için 95 yıl önceki azim ve kararlılığına bugün de sahip olduğunu ortaya koymaktadır.” şeklinde konuştu.

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ise tarihin ender kaydettiği bir başarı olduğunu vurgulayarak, “Milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olması Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır. Cumhuriyet başarısını ve gücünü bu kuruluş felsefesinden ve kararlılığından almıştır. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur” ifadelerine yer verdi.