KBÜ HABER

Karabük Üniversitesi Dünya Üniversiteleri Sıralaması Açıklandı

Abone Ol
Karabük Üniversitesi dünya üniversiteleri sıralaması açıklandı. İlimizi akademi anlamında başarılı bir şekilde temsil eden Karabük Üniversitesi global ve bölgesel araştırmalarda saygın üniversiteler arasında yer almayı başardı.

Times Higher Education (THE) tarafından Emerging Economies University Rankings 2022 “(Gelişmekte Olan Ekonomi)” dünya üniversiteleri sıralaması açıklandı.  Dünyanın en prestijli sıralama kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından “Emerging Economies University Rankings 2022” (Gelişmekte Olan Ekonomi) sıralaması açıklandı. Karabük Üniversitesi “Gelişmekte Olan Ekonomi” dünya üniversiteleri sıralamasında 351-400 bandında yer aldı.

‘THE Emerging Economies University Rankings 2022’ sıralamasında; üniversiteler, global / bölgesel araştırmalarda
  • Saygınlık,
  • Yayın,
  • Bilgi transferi,
  • Kitap,
  • Yayın yapılan atıflar,
  • Patent,
  • Eğitim ortamı,
  • Sanayi destekli proje geliri  gibi 13 performans göstergesini kullanıyor.

Dünya genelinde 698 üniversitenin incelendiği listede Türkiye’den 66 üniversite yer aldı.  Türkiye gelişmekte olan ekonomi dünya üniversiteleri sıralamasında en çok üniversitesi bulunan 4’üncü ülke oldu.

Karabük Üniversitesi İlimizi ve Bölgemizi Başarılı Bir Şekilde Temsil Ediyor

Ülkemizi ve ilimizi ulus rası arenada başarılı bir şekilde temsil eden Karabük Üniversitesi Türkiye'de en çok yabancı öğrenci bulunduran üniversiteler arasında yer alıyor. Kente eğitim almak için gelen yabancı öğrenciler hem ilimize maddi ve akademik katkıda bulunurken bununla beraber Karabük'ün tanıtımında da önemli rol oynuyor. Yabancı öğrenciler sayesinde kültürlerarası iletişimin sağlandığı ilimizde ayrıca üniversite iş birliği içerisinde çeşitli aktiviteler yapılıyor. Böylece yabancı öğrenciler kendi kültürlerini Karabüklülere ve arkadaşlarına tanıtma imkanı buluyor. Ülkemizin sayılı üniversiteleri arasına giren Karabük Üniversitesi ulus rası arenada da önemli bir prestije sahip. Karabük Üniversitesi, Times Higher Education tarafından bu yıl açıklanan Asya Üniversiteleri Sıralamasında 251-300 arasında, Türkiye’de ise devlet üniversiteleri arasında 7’nci sırada yer a k önemli bir başarıya daha imza attı. 2021 sıralamasında yapılan araştırma 30 bölgeden 551 üniversite yer almıştı. Öğrencilerine iyi bir şekilde ev sahipliği yapan Karabük Üniversitesi yurt sorunu ve konaklama bakımından problem yaşamayan şanslı iller arasında yer alıyor. Özellikle 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birçok ilde gündeme gelen yurt sorunu nedeni ile öğrenciler problem yaşarken Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hummalı bir çalışma gerçekleştirerek barınma sorununu en aza indirgemeyi başardı.