Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelere kayıtlarda tamamlandı. Kayıtlarını yaptıran öğrencilerde ise yurt telaşesi başladı. Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere ülkemizin bazı illerinde üniversite öğrencileri yurt ve barınma sorunu yaşarken Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven tercihlerini yaparak Karabük Üniversitesi'ni kazanan öğrencilerin yurt ve barınma problemi bakımından çok şanslı olduğunu belirtti.  Türkiye genelinde  üniversitelerde kayıtların yapılması ile birlikte bir başka gündem yurtlar oldu. Özellikle büyük şehirlerde anormal şekilde artan ev kiraları bir anda gözleri devlet yurtlarına çevirdi. Aileler ve öğrenciler devlet yurtlarına yerleşme telaşına düşerken Karabük Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrenciler yurt ve barınma bakımından fazla problem yaşamıyor. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Karabük Derin Haber Merkezi'ni ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ilimizde bulunan yurt kapasiteleri hakkında açıklamalarda bulundu. Güven yaptığı açıklamada Karabük Üniversitesi'ni kazanarak yurt başvurusu yapan erkek öğrencilerin tamamının yerleştirildiğini, kız öğrencilerin ise çok az bir kısmının yedeklerde ka k yerleşmeyi beklediğini ifade etti. Ziyaret sırasında Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan Coşkun Güven, yurtların kapasiteleri ve öğrencilerin kalacağı evlerin maliyetleriyle ilgili detayları aktardı.

Karabük’ün yurt anlamında şanslı bir il olduğunun altını çizen Coşkun Güven’in  açıklamaları ise şu şekilde;

"Üniversitelerimizin yüz yüze eğitime başlayacak olması ve yaklaşık bir buçuk yılı aşkındır yüz yüze eğitim yapılmamasından dolayı, hem biz öğrencilerimizi özledik. Hem de öğrencilerimizin illerini, yurtlarını ve okullarını özlediklerine inanıyoruz. Tabi son günlerde gündem özellikle öğrencilerin barınma sorunu ancak ben Karabük’ün bunların içerisinde şanslı illerden bir tanesi olduğuna inanıyorum.

"Şuan da Kız Ve Erkek Yurtlarımız O k 10.496 Kapasiteye Ulaştı"

Bizim Karabük Üniversitesi’nin Zonguldak’ta ki üniversiteye bağlı o k fakülte o k çalıştırdığı dönemde 500 kişilik bir yurdumuz vardı. Ama o günden bu güne düşündüğümüz zaman 500 kişilik yurttan şuan 10.500 kişilik bir yurt kapasitemiz var. Bunun 5.586'sı kız yurdumuz 4.910 da erkek kapasiteli yurtlarımız var ve bunun yanında da özel sektör işletmecilerinin yatırım yaptığı ve resmi o k Bakanlığımızın denetimine tabii olan özel yurt işletmeleri var.Biz bunları bir araya getirdiğimizde ilimiz yaklaşık 20 bin dolayında yurt diyebileceğimiz alt yapıya sahip. Bu anlamda şanslı illerden bir tanesiyiz. Şunu söyleyebilirim, Karabük Üniversitesi’ne yerleşen bir öğrenci eğer Kredi Yurtlar Kurumu’na başvurdu ve çıkmadı ise alternatif özel yurt imkânlarından yaralanamıyorum diyemez. Çünkü böyle bir imkân fazlasıyla var. Özel yurtta kalmak istemeyip evde kalmak istiyorum gibi bir fikri varsa da yine bir artı birden tutun normal dairelere kadar ilimizde her keseye uygun, öğrencinin barınabileceği alt yapının olduğuna inanıyorum. Geçen hafta KYK Yurtlarımızın yerleşme sonuçları açıklandı. İlk yerleştirilen sayının yüzde seksenini birinci aşamada kayıt ettik ve hafta sonu itibari ile öğrencilerimizi inşallah Karabük’te misafir etmeye başlayacağız. Tabi üniversitelerimiz biliyorsunuz, 20 si ile 23 ü arasında Ek Yerleştirmelerine devam ediyorlar. Bu kapsamda bu yerleştirmeler bittikten sonra yine ilimize gelebilecek öğrenci potansiyeline de kontenjanımız var. Sonuçta biz Karabük Üniversitesi’ne gelecek her öğrenci için alternatif konaklama imkânına sahip bir iliz. Bu anlamda şanslı olduğumuzu söylüyorum.

"Bize Başvuran Erkek Öğrencilerden KYK Yurdu’nda Konaklama Çıkmayan Şuan da Yok"

Her gün güncel rakam bakıyorum. Her erkek öğrencimiz başvurmuş, tamamını yurda yerleştirmişiz. Tabi kız öğrenci başvurularımızda belli bir yedek sayımız var. Onları da iki günde bir kayıt olmayanların yerine a k eritiyoruz. Önceki yıllarımızda ki tecrübelerimize istinaden söylüyorum, biz kız öğrencilerimiz de dahil olmak üzere KYK 'da kalmak isteyen bütün öğrencilerimizi en geç bir ay içerisinde veya iki ay içerisinde tamamını yurt yerleştirmiş olacağız. Sonrasında yılın ikinci sömestrinde boşluklar oluşmaya başlıyor.

"Pandemiden Önceki Dönemde Yüzde Seksen Beşler İle Dönemi Kapatmıştık"

Yani 10.000 kişilik yurt kapasitemizde 1.500 e yakın açığımız vardı. Bu bir tercih sebebidir. Biz 10.500 kapasiteli yurt sahip şanslı bir il o k öğrencilerimizin mağduriyet yaşamayacağını düşünüyoruz. Biz ayın 25’i Cumartesi gününden itibaren, öğrencilerimizi 700 kişilik Gençlik ve Spor ailesi o k bekliyoruz. Yurtlarımızı hazır hale getirdik. Velilerimizi de bekliyoruz. On en azından  çocuklarının nerede kalacaklarını, hangi ortamlarda kalacaklarını da göstermek istiyoruz. Devletimizin şefkatli eli bu çocuklarımızın üzerinde olacaktır. Bu çocukları ailelerinin bize emaneti o k düşünüyoruz. Bu vesileyle bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum."  dedi.