Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Refik Polat bu yıl rektörlere yönelik düzenlenen "Akademik Tanıtım ve İstişare" toplantısına katıldı. Toplantı sonrası İlim Yayma Ödülleri Akademik Danışma Kurulu Heyeti Prof. Dr Refik Polat'ı ziyaret etti.

İlim Yayma Ödülleri Akademik Danışma Kurulu Heyeti, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti. Ziyarete, İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Adem Yavuz ve İlim Yayma Ödülleri Akademik Danışma Kurulu Üyeleri katıldı. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Genel Sekreter Lütfü Köm’de ziyarette yer aldı.

"En Fazla Yabancı Öğrenciye Sahip Olan Üniversiteyiz"

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Polat ilk o k KBÜ' de yapılan çalışmalardan bahsetti. Polat konuşmasında "Göreve geldiğimiz gün bizim diğer üniversitelerden farkımız olmalı, bir fark ortaya koymalıyız diyerek, üniversite içerisinde ulus rası çalışma başladık. Şu an dünya geneli üniversiteler sıralamasında, Türkiye´de ilk bin 200 üniversite arasındayız.  2015-2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 yılında 350 bin öğrenci hedefine ulaşabilmek için geldiğimiz noktada, 93 farklı ülkeden 10 bini aşkın öğrenci Karabük Üniversitesi’nde eğitim alıyor. Bizdeki verilere göre Türkiye’deki en fazla ulus rası öğrenciye sahip olan üniversiteyiz." dedi.

İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Adem Yavuz ise Karabük Üniversitesinin başarılarını takip ettiklerini belirterek Rektör Polat’a çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.