Karabük koronavirüs tablosu korkutuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı en fazla olan iller arasında Karabük ilk sırada yer almaya devam ediyor. Karabük'te 23-29 Ekim tarihleri arasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı 534,04 o k kayıt geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından açıkladığı verilere göre Karabük, 100 bin kişide görülen vaka sayısında bir önceki hafta olduğu gibi 23-29 Ekim haftasında da Türkiye'de 1. sırada yer aldı. İlimizde son günlerde artan koronavirüs vakaları endişe yaratıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilerde ilimiz birinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan verilerde ise vaka oranın en çok yükseldiği il olan Karabük koronavirüs tablosu endişe yaratmaya devam ediyor. Bununla beraber birçok vatandaşın koronavirüs tedbirlerine uymadığı gözlemleniyor.

Karabük Koronavirüs Tablosu Sağlık Çalışanlarını Tedirgin Ediyor

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşların özellikle maske mesafe kuralına uymadığını belirtmiş ve hastanelerde yoğunluk yaşandığını vurgulamıştı. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada; "Bizim için en büyük sıkıntı ve tedirginlik sağlık hizmetlerinde bir aksama olması yönünde. Vaka artışlarında yükselme gösterdiğinde hastanemiz de hasta yükü giderek artıyor ve bu durum diğer hastalarımız içinde bir tedirginlik unsuru haline geliyor. Bizim sağlık hizmetlerinin aksamadan, kesintiye uğramaması için vaka sayılarımızı bir an evvel düşürmemiz ve tekrar eski normal günlerimize dönebilmemiz gerekiyor." şeklinde konuşmuştu. Üniversite öğrencilerinin gelmesi ile ilimizde sosyal hareketliliğin arttığına dikkat çeken Dr. Ahmet Sarı özellikle maske mesafe kuralına uyulması konusunda ısrarcı olmaya devam ediyor. Öte yandan özellikle sosyal alanlarda ve alış veriş merkezlerinin yemek yeme alanlarında koronavirüs önlemlerine uyulmaması vakaların yükselmesinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle vatandaşların  sosyal hareketliliğin yoğun olduğu alanlarda koronavirüs kurallarına uyması gerekiyor.

Bölgemizde Karabük'ün Ardından Zonguldak İkinci Sırada Yer Alıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan koronavirüs tablosunda Karabük'ün ardından vakaların en yüksek olduğu il ise Zonguldak o k belirlendi. Zonguldak'ta belirlenen vaka sayısı 100 bin kişi de 449,59 oldu. Diğer komşu illerimizde belirlenen vaka sayıları ise şu şekilde;
  • Kastamonu 360,01,
  • Bartın 268,87,
  • Düzce 375,56,
  • Çankırı 264,51,
  • Bolu 391,36