Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitimle ilgili yol haritasının çizilmesinin ardından bakanlık yöneticileri ve İl Milli Eğitim Müdürleri ile internet üzerinden bir toplantı yaptı. Toplantıda yeni öğretim yılının sağlıkla ve güvenle devam edebilmesi için devam eden çalışmalar gündeme alındı. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in toplantısının ardından yüz yüze eğitime ilişkin yol haritası kapsamında İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ile çevrimiçi toplantı gerçekleştirerek 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları hakkında talimatlar verdi.

6 Eylül'de tam zamanlı o k yüz yüze eğitime başlanacağını, 1-3 Eylül günlerinde ise okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri yapılacağını belirten Akbaş, ilçedeki son çalışmalar hakkında İlçe Millî Eğitim Müdürlerinden bilgi aldı.

"Okullarımızdaki Hazırlıklar Başarılı Bir Şekilde İlerliyor"

İl genelindeki okullarımızda Covid-19 salgını ile ilgili önleyici tedbirlerin  büyük bir titizlik ile alındığını kaydeden Akbaş, İlçe Millî Eğitim Müdürlerinin ve okul yöneticilerinin özveriyle çalıştığını söyleyerek "Süreci yöneticilerimiz ile birlikte yakından takip ediyoruz. Okullarımızdaki hazırlıklar başarılı bir şekilde ilerliyor. 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemine öğrencilerimizin donanımlı, kaliteli ve güvenli ortamlarda başlayabilmeleri için her zaman olduğu gibi bu süreçte de Karabük Eğitim Ailesinin her ferdi seferber oldu. Tüm çalışmalarımız büyük bir titizlikle hızla devam ediyor."

İl genelindeki okullarda bakım ve onarım çalışmaların da büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Akbaş çalışmaların ivedilikle devam ettiğini, eğitim öğretimi aksatacak bir gecikme olmadığını belirtti.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA TV ve EBA platformu aracılığıyla eğitimin devam edeceğini de kaydetti.