Batı Karadeniz’de turizm alanında yeni bir dönemin kapısı Karabük’te aralandı. Bölgenin geleceğine yön verecek kararların ele alındığı Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Karabük Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya Karabük Valisi Oktay Çağatay, Düzce Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Dr. Faruk Özlü, bölgedeki belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı. Yapılan görüşmelerde bölgenin turizm potansiyelinin ortak bir vizyonla değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Birliğin adı değişti
Toplantının en dikkat çeken kararı ise birliğin adının değiştirilmesi oldu. Alınan kararla “Batı Karadeniz Kalkınma Birliği” adı, “Batı Karadeniz Turizm Birliği” olarak yenilendi.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Batı Karadeniz’in doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kültürel değerleriyle önemli bir turizm gücü taşıdığını belirterek, şehirlerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Özlü, turizmin bölge için güçlü bir kalkınma aracı olabileceğini ifade etti.
“Turizm artık deneyim odaklı”
Karabük Valisi Oktay Çağatay, turizm anlayışının değiştiğine dikkat çekerek, “Turizm artık sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Doğa ve kültür odaklı deneyimler ön plana çıkıyor. Bölgemiz bu anlamda büyük bir potansiyele sahip” dedi.
Çağatay, başarının ancak birlik ve beraberlikle mümkün olacağını belirterek, valilik olarak turizm alanındaki çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.
Yönetim yeniden şekillendi
Toplantı sonunda yapılan seçimde Dr. Faruk Özlü yeniden birlik başkanı seçildi. Birinci başkanvekilliğine Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ikinci başkanvekilliğine ise Abana Belediye Başkanı Seda Oyar getirildi.
Yeni yönetimin, Batı Karadeniz’in turizmde ortak bir marka hâline gelmesi için çalışmalara hız vermesi bekleniyor.



