Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflarda uyum eğitimi başladı. Koronavirüsle mücadele devam ederken okullarda yüz yüze eğitim olacak mı sorusu kamuoyunda tartışılan konuların başında geliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapılan tartışmaların ardından koronavirüs önlemleri kapsamında yüz yüze eğitimin gerçekleşeceğini ifade etmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları ile birlikte  okullarda uyum eğitimi koronavirüs tedbirleri kapsamında başladı.

Uyum eğitiminin başlamasıyla İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, sırasıyla Şirinevler İlkokulu ve Anaokulu ile Demir Çelik İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerin ilk gün coşkusuna ortak oldu.

Ziyaretine ilk o k okul dışında bekleyen velilerle sohbet ederek başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, salgına karşı bütün tedbirlerin alındığını belirterek "Okullarımız dezenfekte edildi ve ihtiyaç duyulabilecek temizlik malzemeleri ile maske ve hijyen malzemeleri okullarımıza dağıtıldı. Bu konuda içiniz rahat olsun. Tedbirlerin sürekliliği ve uygulamalar ekibimizce sıklıkla kontrol edilmektedir." açıklamalarında bulundu.

Ardından ziyaret ettiği okullarda okul yöneticilerinden süreç ile ilgili bilgiler alan Akbaş, daha sonra derslikleri ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfların uyum programı kapsamında öğrencilerin okulu ve çalışanları tanımaları etkinliklerine İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş kendisini tanıtarak ve yaptığı görev ile ilgili bilgilendirme yaparak uyum programına eşlik etti.

"Okullarımızın Çiçekleri Öğrencilerime Başarılar Diliyorum"

Ziyarette Okul idareci, öğretmen ve personeline hijyen kurallarına uyumlarından dolayı teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "2021-2022 Eğitim Öğretim yılımız hayırlı olsun.  Okullarımız tekrardan öğrencilerimizin sesleri ile şenlendi. Bu sesleri çok özlemiştik. İnşallah bu süreci yine hep birlikte başarılı bir şekilde yürütecek ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Bugüne kadar Bakanlığımızın bizlere sunduğu tüm imkânları en etkin biçimde kullandık. Okullarımıza yüz yüze eğitim başlamadan maske, dezenfektan ve sıvı sabun gibi hijyen malzemelerini dağıttık. Okul girişinde, sınıflarımızda, okullarımızın bazı bölümlerinde ve hatta okul bahçesinde maske kutusu ve maske atık kutusu oluşturduk. Okula uyum sürecine güzel başladık. Bu vesile ile bu süreçte gösterdikleri emek, sabır ve özveri için tüm idareci, öğretmen ve velilerimize bir kez daha teşekkür ediyor, okullarımızın çiçekleri öğrencilerime başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan İl Millî Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri farklı okulları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerin ilk gün coşkusuna ortak oldular.