Karabük'te kaç öğrenci var sorusu bir çok vatandaş tarafından merak edilen soruların başında geliyor. Eğitim'de en başarılı iller arasında yer alan ilimizde öğrenci sayısı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş eğitimde başarılı bir yılı geride bıraktığımızı vurguladı. Karabük Valisi Fuat Gürel kurum denetimleri kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Kaymakam Adayı Özlem Doğan ve İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Gürel İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'tan 2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında Vali Gürel'e önemli bilgiler verdi. Okulum Temiz Belgesi almayan okulun kalmadığını ifade eden Nevzat Akbaş sosyal ve sportif alanda yapılan önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bununla beraber kütüphanesiz okulun kalmadığına dikkat çeken Akbaş aynı zamanda Erasmus gibi çeşitli projelerle öğrenci ve eğitimcilerin kişisel gelişimlerine katkı sağladıklarına değindi.

"Karabük'te Kaç Öğrenci Var"

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Karabük Valisi Fuat Gürel'e Karabük'te öğrenci sayısı ve derslik durumunda da bilgiler verdi. Karabük'te kaç öğrenci var sorunun cevabını veren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ilimizde derslik başına 18 öğrenci düştüğünü ifade etti. İlimizde 36 Bin 320 öğrencinin bulunduğunu ifade eden Akbaş derslik başına 18, öğretmen başına ise 11 öğrencinin düştüğünü ifade etti. Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kalite belgelerini almaya hak kazandığını ifade ederek sunumuna başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ilimizde 206 okul, 36 Bin 320 öğrenci, 2 bin 32 derslik ve Bin 881 adet şubenin bulunduğunu 3 Bin 353 öğretmen ve yöneticinin görev yaptığını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Aktaş, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında okul başına 195, derslik başına 18, şube başına 19 ve öğretmen başına 11 öğrencinin düştüğünü belirtti.

"Eğitim İl O k Övündüğümüz En Önemli Konulardan Biri"

Karabük Valisi Fuat Gürel ise yapılan açıklamanın sunumun ardından yaptığı açıklamada eğitimin ilimiz için önemli olduğuna dikkat çekti. Vali Fuat Gürel, " Eğitim, il o k övündüğümüz en önemli konulardan biri,  bu başarıyı devam ettirmek zorundayız. Yaşadığı şehre,  ülkesine, milletine faydalı, milli ve manevi değerleri olan bilinçli gençler yetiştirmek hepimizin görevi ve bu görevde ülkemizde söz sahibi olmak övünmek bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bu başarının sürmesi ve artarak devam etmesinde idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte elinizden gelen gayreti göstereceğinize yürekten inanıyorum. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş ve ekibine teşekkür ediyorum." diye konuştu. (1) Karabük Derin Haber | Facebook