Karabük'te lisanslı sporcu sayısı son bir yılda 413 arttı. Karabük Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Güven ilimizde 2020 yılında 26 bin 600 olan lisanlı sporcu sayısının 27 bin 73'e yükseldiğini ifade etti.  Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük’te 17 bin 114’ü erkek, 9 bin 959’u kız olmak üzere toplamda 27 bin 73 lisanslı sporcunun bulunduğunu bildirdi. Açılanan rakam göre ilimizde lisanslı sporcu sayısı geçtiğimiz yıla göre 413 artış gösterdi. Karabük Valisi Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek 2021 yılında yürütülen sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar, spor hizmetleri, gençlik hizmetleri ve yurt hizmetleri ile tesisler hakkında brifing aldı. Coşkun Güven Karabük Valisi Fuat Gürel'e yaptığı sunumda ilimizde gerçekleştirilen sportif ve kültürel faaliyetler hakkında bilgiler vererek 46 spor branşında faaliyet gösterildiğini bildirdi.

"Karabük'te 69 Milli Sporcumuzu Var"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde faal 33 antrenörün görev yaptığını ifade eden Güven, “İlimizde 91 adet spor kulübümüz bulunuyor, 46 spor branşında faaliyet gösteriyoru., Ulusal liglerde 3 takımımız mücadele ediyor ve 69 milli sporcumuz var. İlimizde 17 bin 114 erkek lisanslı sporcumuz, 9 bin 959 kız lisanslı sporcumuz var, toplamda 27 bin 73 lisanslı sporcumuz bulunuyor, bunlardan bin 563 tanesi faal o k devam ediyor. MEB lisanslı sporcu sayımız bin 525, Yaşam Boyu Spor Koşabiliyorken Koşu sporcu sayımız 540’tır” diye konuştu. Güven açıklamasının devamında 2020-2021 yılından itibaren ihalesi yapılan ve ödeneği gelen 17 iş bulunduğu tamamlanan ve devam eden 17 işin 9 milyon 560 bin 269 TL proje bulunduğunu aktardı.

"Milli Sporcularımız Aldıkları Derecelerle Bizi Gururlandırıyor"

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Fuat Gürel, “Gençlik Merkezlerimizin gençlerimize yönelik oldukça faydalı güzel çalışmaları bulunuyor ve zaman zaman bende bu etkinliklere katılıyorum. İlimizde milli takım kadar yükselen sporcularımız var ve Avrupa’da aldıkları derecelerle bizleri gururlandırıyorlar. Lisanslı ve faal sporcularımızın sayısını arttırabilmek için daha çok çalışmalıyız. Yapmış olduğunuz çalışmalar için İl Müdürü Coşkun Güven olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.