Şanlıurfa Siverek'te yaşanan okul saldırısının ardından Kahramanmaraş'ta da okul saldırısı gerçekleşti. 15 Nisan Çarşamba günü Kahramanmaraş'ta yaşanan üzücü olayda 8'i öğrenci 1'i öğretmen olmak üzere 9 kişi yaşamını yitirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Akın Gürlek ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile birlikte okul saldırısının yaşandığı Kahramanmaraş'a giden İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi olaya ilişkin açıklamalara yer verdi.
16 Nisan Perşembe günü ve 17 Nisan Cuma günü Kahramanmaraş'ta okulların tatil edildiği açıklandı.
Sendikalardan İş Bırakma Çağrısı
Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim Gücü Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen sendikaları okullarda artan şiddet olaylarından ve öğretmenlerin güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle grev kararı aldı.
Karabük'te Yarın Okul Var Mı?
Türkiye genelinde tatil olacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Bu kapsamda 16 Nisan Perşembe günü Kahramanmaraş harici diğer tüm illerde eğitime devam edileceği belirtiliyor.
Karabük'te ise normal eğitim-öğretim programının devam edeceği aktarıldı. Ancak sendikaların iş bırakma eyleminden dolayı Karabük'te eğitim faaliyetlerinde aksamalar meydana gelebilir.




