Karabük'ün kentsel dönüşümünde önemli bir adım daha atılıyor. Uzun yıllar süren mücadele ve planlama sonucunda Soğuksu Mahallesi'nde gerçekleştirilecek olan 3. Etap Kentsel Dönüşüm İnşaatı için ihale tarihi netleşti. İhale, 6 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak.

Vergili döneminde başlatılan ve 1. ve 2. Etapları tamamlanan kentsel dönüşüm projelerinin ardından Soğuksu Mahallesi'nde 3. Etap çalışmaları başlıyor. Bu süreçte 1.000 kişilik bir öğrenci yurdu da inşa edilmişti.

Proje kapsamında; 866 adet 2+1 ve 3+1 konut, 43 işyeri, çocuk parkları, cami, okul ve Kuran Kursu gibi sosyal donatı alanları hayata geçirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vergili, "Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Karabük halkına hayırlı ve uğurlu olsun. Şimdi sıra, yıllardır mücadelesini verdiğimiz Bayır Mahallesi ve Kemiklidere Kentsel Dönüşüm Projeleri'ni gerçekleştirmeye geldi. En kısa sürede bu projelerimizin de ihaleye çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Karabük halkı çok iyi biliyor ki Yaparsa Rafet Vergili yapar. Bizler sözümüzün eriyiz," dedi.

Karabük'te kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili atılan bu adımlar, şehrin modernleşmesi ve yaşam kalitesinin artması adına önemli bir ivme kazandırıyor.