TURKOVAC aşısı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında üretilen yerli ve milli aşımız TURKOVAC'ın faz-3 çalışmaları belirlenen aşı merkezlerinde gerçekleştiriliyor. İlimizde aşı gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar ise Bolu'da TURKOVAC faz-3 çalışmalarına katılabiliyor. Peki Karabük'ten kaç kişi TURKOVAC faz-3 çalışmaları için gönüllü oldu? Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz-3 çalışmaları kapsamında, belirlenen kentlerde 14 Ekim itibarıyla gönüllülere yapılmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı yerli aşıda faz-3 çalışmalarının komşu ilimiz Bolu'da yapıldığını ifade ederek ilimizde gönüllü olan vatandaşlarımızı ücretsiz o k aşı merkezine getirdiklerini söyledi. İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı yerli aşı çalışmalarında gönüllü olan vatandaşlarımızı aşılandıktan sonraki süreçte ise yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi. "Faz- 3 Çalışmaları İçin Karabük'ten Şuana Kadar Başvuru Olmadı" Öte yandan ülke genelinde devam eden faz-3 çalışmalarında bir çok vatandaş gönüllü o k katılım sağlayarak yerli ve milli aşı ile ilgili olumlu görüşlere yer veriyor.  Konuyla ilgili Karabük Derin Haber'e açıklamalarda bulunan Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ilimizden şuana kadar TURKOVAC için başvuru yapılmadığını ifade etti. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada; "Yerli ve milli aşımız olan TURKOVAC faz-3 çalışmaları kapsamında belirlenen şartları sağlayan vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyorum." dedi.

"TURKOVAC Aşısına Gönüllü Olan Vatandaşlarımızı Aşı Merkezine Ücretsiz O k Getiriyoruz"

Türkiye genelinde başlayan yerli aşının faz-3 çalışmaları ile ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı gönüllü olan Karabüklü vatandaşlarımız ile yakından ilgileneceklerini ifade etti. Yerli aşımızın faz-3 çalışmalarının Karabük’ün komşu ili olan Bolu’da da yapıldığını hatırlatan Sarı şu ifadeleri kullandı; Bizde bu anlamda bize talep geldiğinde üçüncü faz çalışması için TURKOVAC aşısı olmak isteyen vatandaşlarımızı ücretsiz o k Bolu iline götürüp aşılarını yaptırarak, takiplerini sağlayacağımızı taahhüt ettik. Bu konuda bilgilendirmeleri yaptık. 18-59 yaş arasında iki doz Sinovac olmuş, aşı olmasının üzerinden en 90, en fazla 270 gün  bir zaman geçmiş ve daha önce Covid-19 olmamış vatandaşlarımızın faz-3 çalışmalarına katılabileceğini belirtmek istiyorum.” 

"Kimler TURKOVAC Aşısı Çalışmalarında Gönüllü Olabilir?

Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Enstitüleri Başkanlığı iş birliği ile geliştirilen yerli aşımız ile ilgili birçok vatandaşımız gönüllü olmak istiyor. Fakat yerli aşı çalışmaları kapsamında yapılan faz-3 uygulamasına katılmak için belli şartların uygun olması gerekiyor. TURKOVAC faz-3 çalışmasına katılmak isteyen vatandaşların daha önce koronavirüs hastalığına yakalanmaması gerekiyor. Bununla beraber 18-59  yaş aralığında iki doz Sinovac aşısı olan vatandaşlarımız söz konusu çalışma için gönüllü olabiliyor. Faz-3 çalışmaları kapsamında, daha önce 2 doz Sinovac aşısı olmuş ve Kovid-19'a yakalanmamış 18-59 yaş arası gönüllülere, 3. doz hatırlatma uygulaması o k TURKOVAC yapılıyor.