Karabük Valisi Fuat Gürel kurum denetimlerine devam ediyor.  Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte Meteoroloji Müdürlüğünü ziyaret etti.  Vali Gürel Meteoroloji  Müdürü Ramazan Karapınar’dan 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Meteoroloji İl Müdürü Ramazan Karapınar Meteoroloji Müdürlüğü'nün çalışmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Karapınar sunumunda ilimizde toplam 13 adet Otomatik Meteoroloji İstasyon Ağı bulunduğunu ifade etti.

"Meteoroloji Müdürlüğü Genel ve Sektörel Amaçlı Tahminlerde Bulunuyor"

Karapınar sunumunda genel ve özel amaçlı tahminler yapıldığını belirtti. Bununla beraber kısa vadeli o k saatlik ve günlük tahminler yapıldığını söyleyen Ramazan Karapınar uzun vadede ise haftalık, aylık ve mevsimlik tahminler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Sektörel bazda yapılan tahminlere değinen Müdür Karapınar; yapılan tahminlerin  ulaştırma tarım, orman, çevre ve savunma sektörlerine dayalı o k yapıldığını ifade etti.

"İlimizde En Soğuk Gün 1974 Yılının Ocak Ayında Yaşanmış" 

Sunumunda ilimizde yaşanan mevsimsel değerler hakkında da bilgiler veren Karapınar ilimizde en soğuk günün 25 Ocak  1974 tarihinde -15,1 derece o k görüldüğünü söyledi. İlimizde en sıcak günün ise 30.08.2012 tarihinde 44 derece ile yaşandığını kaydetti. En yüksek yağışın 79 kg ile 10.06.2008 tarihinde yaşandığını söyleyen Karapınar, en yüksek kar yağışının 83 cm ile 10.01.2003 tarihinde yaşandığını söyledi. En hızlı rüzgarın 16.08.1975 tarihinde 118,8 km hızla gerçekleştiğini, 2020 yılında toplam 38 adet bilgi talebi geldiğini ve hepsinin cevaplandığını söyledi.

"İlimizin Rüzgar Potansiyeli Çok Düşük"

İlimizin rüzgâr potansiyelinin çok düşük olduğunu %15-20 oranında verimliliğinin bulunduğunu söyleyen Karapınar, Eğitim ve bilgilendirme seminerlerine de önem verdiklerini hatırlattı. İlimizin güneş enerjisi ile ilgili önemli bir potansiyeli bulunduğunu, yıllık bazda 1301-1350 KW/m enerji üretilebileceğini de sözlerine ekledi.

"Meteoroloji Uygulaması Meteorolojik Uyarılar ve Bilgi Açısından Önem Taşıyor"

Son o k Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bütün mobil cihazlarda çalışan Meteoroloji uygulaması ile ilgili bilgiler sunan Karapınar, uygulamanın halkımız tarafından kullanılmasının meteorolojik uyarılar ve bilgi açısından önemine dikkat çekti. Verdiği bilgiler için Meteoroloji Müdürü Ramazan Karapınar'a teşekkür eden Vali Fuat Gürel, kurum personeline çalışmalarında başarılar diledi.