Karçel A.Ş 2021 yılını rekor üretim ile tamamladı. "Fabrikalar Kuran Fabrika" unvanı ile Türkiye'nin dört bir tarafında imzasını atan Kardemir'e bağlı ortaklığı ile çelik sektöründe yer alan Karçel A.Ş kurulduğu günden bugüne yakaladığı üretim ramaklarını üzerine çıkmayı başardı.  1 Eylül 1966 tarihinde Türkiye ilk çelik konstrüksiyon atölyesi o k kurulan Karçel A.Ş, kuruluşundan bugüne sayısız projelere imza attı. “Fabrikalar Kuran Fabrika” unvanlı Kardemir A.Ş.’nin bağlı ortaklığı o k çelik yapı sektöründe yer alan  Karçel A.Ş., 2021 yılını rekor üretim ile tamamladı. Türkiye’nin dört bir yanına yapı çeliği, mekanik imalat ve inşaat alanlarında hizmet veren Karçel A.Ş., kuruluşundan bu yana yakalamış olduğu üretim rakamlarının üstüne çıkmayı başararak, 2021’i 22.412 Ton ile sonlandırdı. Elde edilen bu tarihi rekorda, yurtiçi çalışmalarının yanı sıra yurtdışındaki ihracat faaliyetlerinin de önemli rol oynuyor.

"Türkiye'nin En Büyük Çelik Yapı Fabrikalarından Biri Karçel"

Yaklaşık o k 36.000 m 2 ’lik kapalı alana ve 30.000 m 2 ’lik açık alana sahip çelik yapı fabrikası, CNC, elektronik, mekanik, hidrolik modern tezgahlar ve 50 Ton’a kadar kaldırma kapasiteli 104 adet köprü vinçler ile teçhiz edilmiş olup, bugün Türkiye’nin en büyük çelik yapı fabrikalarından biri olma özelliği taşıyor. Her cins ve karakterde çelik yapı  konstrüksiyon imalatı yapabilecek niteliklere sahip tecrübeli teknik ve kalifiye çalışan kadrosu ile şirket, 2022 yılında da hali hazırda devam etmekte olan projelerini sürdürmeye ve yeni rekorlar için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

"Karçel Ulus rası Firmalar İle Önemli Çalışmalar Gerçekleştiriyor"

THYSSENKRUPP, KWANSOO, SIEMPELKAMP, OUTOTEC ve BEDESCHI SPA gibi firmalar ile ulus rası projelerde yer alan bir çok güçlü global şirketin onaylı tedarikçi listelerine girmeyi başaran şirket, üretimde verimliliği ve sürdürülebilirliği arttırmak amacı ile Türkiye’de nükleer enerji alanında Rusya Federasyonu yönetmelik standartlarına göre çelik imalat ve montaj işleri hususunda “Uygunluk Değerlendirme Sertifikası’na” sahip ilk firma olmuş ve çelik konstrüksiyon köprü alanında Amerika Kanada, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve bir çok ülkede geçerliliği olan American Institute of Steel Construcion sertifikasını portföyüne eklemeyi başardı.

"Karçel Projelerine Devam Ediyor"

2021 yılının sonlarına yaklaşırken tamamlanan Türkiye’nin ilk Çinko İzabe tesisinin yanı sıra birçok proje ile yoluna devam ediyor. Yurtiçinde Türkye’nin ilk elektrikli araç entegre üretim tesisi Ford Otosan ve yurtdışında Irak Erbil Çelikhane Binası imalatı, Senegal Stadyum Kanopi çelik imalatı, Tayland’da rafineri modernizasyonu ve Benin’de otel yapısal çelik imalatı ile ülkemizin ihracatına yerli ve milli olanaklarla katkı sağlamaya devam ediyor.