Kardemir rekor kırmaya devam ediyor. Fabrikalar kurduran fabrika unvanı ile tanınan Kardemir 2022 yılı ilk çeyrek mali tablolarında 1,17 milyar TL net kar elde etti. 2022 yılı ilk çeyrek mali tablolarında piyasa beklentisinin üzerinde, 1,17 Milyar TL net kâr elde eden Kardemir, proaktif yönetim anlayışı ile sürdürülebilir karlılık grafiğini yukarı yönlü yükseltmeye devam ediyor. 2021 yılının ilk çeyrek sonuçlarında 821,2 milyon TL FAVÖK elde eden şirket, bu yılın aynı döneminde %85,9 artışla FAVÖK’ünü 1,53 milyar TL’ye yükseltmeyi başardı. Kardemir satış gelirlerinde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, bu yılın ilk çeyreğinde %120 artışla 6,03 Milyar TL’ye ulaştı.

Kardemir’de Yapılan Doğru Hamleler Meyvesini Veriyor

2020 yılının son çeyreğinden itibaren güçlü yönetim sürdürülebilir üretim mottosu ile faaliyetlerini şeffaf ve kurumsal çalışmalar dahilinde sürdüren şirket, atılan doğru adımların meyvesini toplamaya devam ediyor. Çelik fiyatlarında global o k yaşanan artışların yanı sıra, üretim verimliliği alanında yapılan iyileştirmeler, etkin finansal yönetim anlayışı, sıkı mali disiplin, artan ürün çeşitliliği ve geliştirilen müşteri portföyü 2022 yılı ilk çeyreğinde de karlılığa olumlu etki yaptı. Pandemi sonrası toparlanma süreci ile beraber çelik piyasalarındaki talep artışı, güvenli satış politikası, savunma sanayi, otomotiv, makine imalat ve raylı sistemler sektörlerine yönelik ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerin sonucu o k toplam satışlar ve karlılık 2021 yılı ilk çeyreğine göre beklenenin üzerinde artış gösterdi.

Katma Değerli Ürünlere Yönelerek Sürdürülebilirlik Sağlanıyor

Kardemir'in satış, pazarlama ve ihracat faaliyetlerine yoğunlaşarak demir yolu rayı, demir yolu tekerleği, ağır profil ve kangal gibi katma değerli ürünlere yönelmesi ile önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir bir büyüme ve karlılık kaydetmesi bekleniyor.. Hammadde tüketiminde yerli tedarike öncelik veren Şirket, güçlü kurumsal yapısı ve kararlı yönetim anlayışı ile ülke ve bölge ekonomisine katkılarını sürdürmeye devam ediyor. Demiryolu tekerleği ve rayı gibi spesifik ürünleri ile katma değerli satış gelirleri elde eden Kardemir, özellikle son dönemlerde ihracat ve pazarlama çalışmaları ile global piyasada gözle görülür bir oyuncu haline geldi. Satış, pazarlama ve ihracat faaliyetlerinin yanı sıra, yürütülen disiplinli mali yönetim çalışmaları ile de Şirket, küresel seviyede finansal yönetim kabiliyetlerine sahip oldu. Üretim, planlama, satış ve mali yönetim unsurlarını kurumsal ve güçlü bir yönetim yapısı ile yürüten Kardemir her geçen gün büyümeye ve Türkiye’nin 2023 milli hedeflerine katkı sağlamaya devam ediyor. Kardemir'den yapılan açıklamada; "Elde edilen bu yüksek kârlılık ile birlikte tüm çalışanlarımıza ve sektör paydaşlarımıza teşekkür eder, Türk demir çelik sektörüne ve hissedarlarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz." ifadelerine yer verildi. Kardemir’in 2022 Yılı İlk Çeyrek Finansal Rakamları Şu Şekilde Oldu.
  • Konsolide net varlık : 28.187.771.476 TL
  • Konsolide ciro : 6.025.571.147 TL
  • FAVÖK                        : 1.526.483.580 TL        
  • FAVÖK Marjı : %25,3
  • FAVÖK TL/ton : 2.855 TL
  • Konsolide net dönem karı : 1.170.646.956 TL