Türkiye'nin önde gelen demiryolu tekerleği üreticisi Kardemir A.Ş., 2019 yılından bu yana sektördeki paydaşları ile bir araya gelerek düzenlediği Demiryolu Tekerleği Çalıştayı'nı  gerçekleştirdi. 

Etkinlik, Demiryolu Tekerleği Haddehanesi gezisiyle başladı ve ardından Yenişehir'de düzenlenen Demiryolu Tekerleği Çalıştayı ile devam etti. Toplantıya, TCDD Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü, TÜRASAŞ Sivas ve Sakarya Bölge Müdürlükleri, Körfez Ulaştırma A.Ş., Acarlar Vagon, ve Özar Grup'tan teknik konularda yetkili kişiler katıldı. Kardemir A.Ş. yöneticileri, Genel Müdür Necdet Utkanlar, İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aycan, CFO Fazıl Çiftçi, Strateji ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Şerif Okluoğlu, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş ile ünite müdürleri ve mühendisler de buluşmada yer aldı.

Çalıştayda, Kardemir A.Ş.'nin yerli kaynaklar ve milli üretimle sağladığı demiryolu tekerleği ihtiyacının artık tamamen ithalata gerek kalmadan karşılandığı vurgulandı. Bu durumun yerli ve milli sanayiye önemli katkılar sağladığı belirtilerek, yerli demiryolu tekerleği üretiminin yanı sıra ürün çeşitliliğinin ve üretim kapasitelerinin arttırılması gibi konular da ele alındı. Çalıştay, millileştirme, yeni teker tiplerinin üretimi ve ortak hedefler gibi konuların görüşüldüğü bir platform sundu.

Etkinlik sonunda katılımcılar, toplu bir fotoğraf çekimi ile bir araya gelerek programı tamamladı.

Editör: Eda Dorucan