Fabriklar kurduran fabrika unvanı ile bilinen Kardemir yoluna emin adımlarla devam ediyor. 85 yıllık köklü geçmişi ile üretim kapasitesini artırmak için yatırımlarını ve yenileme çalışmalarını sürdüren fabrika yaklaşık 4 ay gibi kısa  bir sürede 1 numaraları yüksek fırının yenileme çalışmalarını tamamladı. 2021 yılının sonlarında modernizasyon çalışmalarını başlatan Kardemir 1 Numaralı Yüksek Fırını yapılan özverili çalışmaların ardından programlanan tarihten önce devreye girdi. 2020 yılı son çeyrek itibari ile mali açıdan gözle görülür bir şekilde yükseliş ivmesi yakalayan Kardemir, çelik sektöründe artan talepleri ve buna bağlı o k ortaya çıkan üretim kapasitesi ihtiyacını karşılamak adına, yatırımlarını sürdürüyor.

Yıllık 450 Bin Ton Kapasite

Türkiye’nin ilk yüksek fırını konumundaki 1 Numaralı Yüksek Fırını’nda, daha önceden yapılan çalışmalarla yıllık 450.000 ton kapasiteye ulaşmışken, son Reline ile %25’lik bir kapasite artışı bekleniyor. Yaklaşık o k 18 Milyon Dolar yatırım bedeli ile tamamlanan yenileme çalışmaları, Kardemir’in üretimine doğrudan katkı sağlayacak.

Yenileme Çalışması 117 Günde Tamamlandı

117 gün süren yenileme çalışmasında, fırın içerisindeki tüm refrakter değiştirilmiş ve fırın etrafındaki fiziksel iyileştirilmelerin yanı sıra, otomasyon sisteminde de köklü modernizasyonlar yapıldı. Bu çalışma sayesinde, Kardemir’de üretim kapasitesi arttırılırken, bir yandan da gelişen teknolojilere hızlı adaptasyon amaçlanıyor. Yıllık 3,5 milyon ton çelik üretimi hedefi ile çalışmalarını gece gündüz sürdüren şirket, yatırımlarına ve mevcut üretim şartlarını iyileştirme kapsamında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Güçlü yönetim ve disiplinli mali çalışmalar ile piyasa beklentilerinin üzerinde kârlılığa ulaşan fabrika, üretim, maliyet, yatırım ve satış gibi alanlarda sürdürülebilir verimlilik politikası ile her geçen yıl kârlılığını arttırarak piyasa güven vermeyi sürdürmenin kararlılığı ile yenileme yatırım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.