Kardemir Yılbaşı hediyeleri ile ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde basın basın ve sosyal medya mecralarında, Kardemir'de yılbaşı vesilesi ile dağıtılacak promosyanlarının alım süreci ile ilgili çıkan çeşitli iddialar karşısında açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada: Son günlerde bir internet sitesinde ve ilgili sosyal medya hesaplarında Şirketimiz ve Şirketimiz Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş hakkında hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan, asılsız ve karalayıcı iddialar yayınlanmaktadır.
Söz konusu internet sitesinde 25.11.2023 tarihinde yayınlanan “KARDEMİR 16 MİLYON LİRALIK YILBAŞI HEDİYESİ DAĞITACAK AMA..!” başlıklı ve “15 milyon liralık yılbaşı hediyeleri” ile “Bu alımlarda şaibe ve rant kokusu var” görseliyle paylaşılan yazı içeriğinde vurgulanan hususlar asılsız ve gerçek dışıdır. 
İlgili internet sitesinde 25.11.2023 tarihinde yayınlanan yazı ile kamuoyu nezdinde oluşması amaçlanan soru işaretlerinin tersine; yazıda bahsi geçen alım süreci dahil olmak üzere şirketimizin tüm satın alımları şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleşmektedir. KARDEMİR satın alma süreçleri Satın Alma Müdürlüğü ve ilgili birimleri tarafından yönetilmekte olup Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nün ihale aşamasında, ihalede oluşan fiyatlarla ilgili bilgisi olmamakta ve ihale sürecine bir dahli bulunmamaktadır.