Kardemir açıkladığı 600 işçiden 300 ünün alım çalışmalarına başladı.

Karabük Milletvekili Cem Şahin'ın seçim çalışmaları sırasında yoğun çabaları ve Cumhurbaşkanı ile görüşmesi sonrası Kardemir'e işçi alınacağı açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs işçi bayramı öncesindeki gece katıldığı bir programnda 600 işçi alınacak demişti.

Geçtiğimiz bayram tatili sürecinde Derin Tv'de Alıcı Gözüyle programında Yönetim Kurulu Başkanımız Sait Alıcı'ya konuk olan milletvekili Şahin bir soru üzerine  Cumhurbaşkanımız söz verdi ise o mutlaka olur demişti. Yakın zamanda da alımın olacağına işaret etmişti.İşte alım sonunda gerçekleşiyor.

Kardemir'den ilçi alımı ile ilgili yapılan açıklama da:

"Karabük Demir-Çelik Fabrikaları (Kardemir), 600 personel alımının ilk etabı olan 300 işçiyi Ağustos ayı itibariyle şirket bünyesine dahil edecek.

Kardemir bünyesinde istihdam edilmek üzere ilk etapta 300 mavi yaka personel alınacağı açıklandı. Alımların, etap etap gerçekleşeceği süreçte yıl sonuna kadar 600 personel şirkette iş başı yapmış olacak.

Ağustos ayı itibariyle Elektrik, Makina ve Genel işçi olmak üzere fabrikaya toplam 300 işçi istihdamı gerçekleşecek.

300 İşçi Alımının Başvuru Tarihleri Belirlendi

 Şirket bünyesinde işçi statüsünde istihdam edilmek üzere 300 kişinin alınacağı başvurular, 3 Temmuz günü itibariyle İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü’ne yapılacak. Adayların, 23 Temmuz günü saat 23.59’a kadar başvuru işlemlerini yapmaları gerektiği belirtildi." denildi.

İŞTE ŞARTLAR