AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, Derin Haber internet sitemizin facebook canlı yayınına konuk oldu.
Sait Alıcı’nın sorularını yanıtlayan Kaya, 31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde çalışmalarıyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.
AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, projeleri için ‘Bizim projelerimiz ayağı yere basan projelerdir’ diyerek projelerinin güçlü olduğunun vurgusunu yaptı.
Kaya, partisiyle ilgili kurumsal kimliği olduğunu belirterek; “AK Parti ilkeleri olan, geleneği olan, örf ve âdeti olan kurumsal bir partidir. Ak Parti bir dava hareketidir. Bu dava sayesinde bugünlere gelmiştir. Bizim davamız halkımızla birlikte topyekün birlikte hareket edebilmektir. Aday belirleme sürecinde kurumsal kimliğimiz işler. Cumhurbaşkanımızın öngörüsü doğrultusunda işler. Aday belirleme sürecimiz işledi. Bizde partimizin kuruluşundan beri içinde yer almayı başardık. Memleketimde hizmet etme şansı yakaladım. Bizler adaylarımızla gücümüze güç katılıyoruz. Bizim partimizde kırgın olmaz, bizim partimizde küslük olmaz. Bizim partimiz bir dava hareketidir. Herkes kenetlenmiş bir şekilde yoluna devam eder. Safranbolu’da bir birleşme oldu ve bu bizi daha da perçinledi. Biz şuanda tek vücut o k Safranbolu’ya neler yapabiliriz, Safranbolu’da görmediğimiz bilmediğimiz dokunamadığımız bir yer kaldıysa onun arayışı içindeyiz. Sadece seçim zamanı halıyla bütünleşen, sadece seçim zamanı partilileriyle kucaklaşan insanlar değiliz. Bizim gücümüzde buradan geliyor.” ifadelerini kullandı.
Ak Partinin belediyecilikte ki başarısına değinen Kaya; “Bu dönemde Cumhur Ünal Beyle, Niyazi Güneş Beyle çalışma fırsatı yakaladık. Dolayısıyla biz bu yatırımları biliyoruz. Yatırım planlarını biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de merkezi hükümetimizin desteğiyle ve bizlerinde çabalarıyla projelerimizi hazırlamaya çalıştık.”
“Canla Başla Çalışacağım”
Kaya konuşmasının devamında ise; “5 yıl hizmet etme şansı yakaladığım takdirde bu şansı hiçbir şekilde ben geri çevirmem. Bu memlekette yaşamaya devam edeceğiz. Bu memlekette ekmek parası kazanmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla benim alnı dik bir şekilde hemşerilerimle hem hal o k bu memlekette yaşamaya devam etmem, bu memlekette Allah nasip ederse ölüp gömülmem mümkün olsun istiyorum. Dolayısıyla Allah nasip ederse 1 Nisan itibariyle bugün yorulduğumun en az 3 misli daha yorulacağımı biliyorum ve bunun içinde can atıyorum. Safranbolu’yu konumunda lider bir hale getirebilmek adına canla başla çalışacağımın sözünü buradan veriyorum.” dedi.
Projelerinden biri olan ‘İçme Suyu Projesine’de değinen Kaya; “ Bu projeyi ilk başlatan biziz ve son bir yılda takibini yapan biziz. Allah nasip ederse dönemimiz de hayat bulacak. Şuanda bir serçe parmağı kadar yeni bir boru, çelik boruyla değişebilmiş değil. Biz 99,3 kilometrelik Safranbolu’nun tüm yer altı şebekesinin değişiminden bahsediyoruz. İşte asıl proje bu. Bu proje bittiği zaman en az her evde aylık 150 TL tasarruf olacak.” sözlerini ifadelerine ekledi.