İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde Karabük’teki hastane ve trafik sorunları ile ilgili eleştirilerine AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş cevap verdi. Karabük Derin Haber o k Meclis'te Türkkan'ın dile getirdiği eleştirileri sorduğumuz Güneş iddia cevap verdi.

"KOĞUŞLU SİSTEM YERİNE OTEL KALİTESİ"

Karabük Derin Haber’e açıklamalarda bulunan Niyazi Güneş; “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2014 yılı Şubat ayında Karabük halkının hizmetine açılmıştır. İlimizde daha önce 3 hastanede yataklar sadece koğuşlu sistem iken şu anda yeni hastanemizde 525 nitelikli yatak Karabük halkına hizmet vermektedir. Ayrıca hastanemiz Sağlık Bakanlığına bağlı ve Karabük Üniversitesi ile afili bir hastane olmakla birlikte, hem hekim sayısı hem de uzman doktor sayısı eskiye nazaran 2 kat artmıştır. Ayrıca 60’ın üzerinde doçent ve profesör de hastanemizde hizmet vermektedir. Pandemi döneminde hastanemiz tüm branşlarıyla birlikte ülkemizin her yerinde olduğu gibi özveri ile çalışmaktadır. Sadece pandemi hastalarına değil MHRS sistemi üzerinden randevu alan hastalarımıza da hizmet vermeye devam etmektedir. “ dedi.

“KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bölge Halkına Hizmet Vermektedir”

Açıklamalarına devam eden AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş ilimize yapılan sağlık yatırımları ile ilgili bilgiler vermeye devam etti. Güneş konuşmasının devamında; “Depreme dayanıksız olan 5000 Evler Karabük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Bayır Mahallede bulunan Devlet Hastanesi tek bir noktada birleştirilmiştir. Bu sayede vatandaşlarımıza sağlık hizmetleri tek elden ve koordineli biçimde yürütülmesi sağlanmıştır. Bayır Mahallede Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu noktada Türkiye’nin 25. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapı k 2019 yılında hizmete açılmış ve bu hastane de Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte kullanım protokolü yapı k Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesine dönüştürülmüştür. Yine 5000 Evler Kadın Doğum Hastanemizin olduğu alanda o yöreye hitap edecek Ek Hastane binası planlanmış, projeleri tamamlanmış ve çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. En kısa sürede acil servis, yeni poliklinikler ve 76 yataklı servisi ile bu bina da Karabük halkının hizmetine sunulacaktır. Bunun yanı sıra Hastanemize sadece 8 km uzakta bulunan Safranbolu Devlet Hastanemiz yine Karabük halkının hizmetindedir. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanemiz aradan geçen 6 yılda yaptığı atılımlar ve nitelikli sağlık hizmetleriyle sadece Karabük halkına değil Çankırı, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerimizden gelen hastalarımıza da hizmet verir hale gelmiştir. Bu illerimizi de düşündüğümüzde bölge hastanesi gibi görev yapmaktadır. Eğitim Araştırma Hastanemizde açılacak ek bölümler için Sağlık Bakanlığımız ile 150 yataklı ilave ek bina çalışmamız da sürmektedir. Binayı yapacağımız arsanın 49 yıllığına Sağlık Bakanlığına tahsisi sağlanmış ve yer problemi çözülmüştür. Dünyanın ve Ülkemizin yaşadığı bu zor şartlarda ülkemizin sağlık sistemi tüm ülkelere örnek olmuştur. İlimizde de AK Parti iktidarında atılan doğru adımlarla sağlık sistemimiz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti vermeyi sürdürmektedir.” Şeklinde konuştu.

Eskipazar Devlet Hastanesi 12 Milyon TL’ye Mal Olmuştur”

Türkkan'ın Eskipazar Devlet Hastanesi ile yaptığı eleştirilere de cevap veren Güneş Eskipazar Devlet Hastanesi’nin yapım işinin 12 Milyon TL’ye mal olduğunu söyledi. Niyazi Güneş iddia şu şekilde yanıt verdi; “Eskipazar Devlet Hastanemizin yapım maliyetinin Lütfi Türkkan tarafından 50 Milyon TL o k ifade edilmiştir. Bu rakam doğru değildir. Hastane yapım işi 12 Milyon TL’ye mal olmuştur. Hastane zemin kayması dolayısıyla faaliyetine şimdilik ara vermiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız tarafından zemin etütleriyle iyileştirme faaliyetleri ile ilgili koordinasyon çalışmaları sürdürülmektedir."

KARDEMİR Kavşak Projesi En Kısa Zamanda Başlayacaktır”

Lütfü Türkkan’ın kavşak projesi ile ilgili iddialarını da cevaplayan Güneş, söz konusu projenin en kısa zamanda başlayacağını ifade etti Niyazi Güneş şeffaf bir şekilde sürecin takipçileri olduklarının altını çizdi. AK Parti Karabük Milletvekili Güneş açıklamalarının devamında; “Yine Sayın Türkkan’ın Karabük girişindeki Kardemir Kavşağı ile ilgili söylemiş olduğu konuda ise Karayolları Bölge Müdürlüğümüz Kavşağı 18 Ağustos 2020 tarihinde 64 Milyon TL bedelle ihale edilmiştir. 23 Ekim tarihi itibari ile ilgili firmaya yer teslimi gerçekleşmiştir. Firma altyapı çalışmaları için Karabük’teki paydaşlarıyla yapacağı koordinasyon toplantıları sonrasında en kısa sürede çalışma başlayacaktır. Kardemir Kavşağı en kısa sürede Karabük halkının hizmetine sunulacaktır. Sayın Türkkan bu konu hakkında da yanlış bilgilendirilmiştir. Muhalefetin gündemi takip edemediğini görüyoruz. Biz tüm bu çalışmalar ile ilgili kamuoyunu her fırsatta aydınlatıyoruz ve aydınlatmaya da devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.