Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile 2-3 Mart 2024 tarihlerinde KBÜ ev sahipliğinde yapılacak Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) hakkında kurumsal paydaş iş birliği protokolünü imzaladı.

Yapılan kurumsal paydaş görüşmelerinde iki üniversite arasında Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali çerçevesinde yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu, SOSYALFEST üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Festival çerçevesinde kurumsal paydaş görüşmelerinin ardından KBÜ Rektörü Kırışık, Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul ile SOSYALFEST kurumsal paydaş iş birliği protokolünü imzaladı.

Protokol çerçevesinde Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, SOSYALFEST'e uygulama desteği, alan desteği, iletişim ve tanıtım desteği, mali ve finansman desteği başlıklarının en az iki ya da üçünde destek verecek.

Aynı zamanda mühendislik sahasında ortak çalışmalar yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu anlaşma kapsamında mühendislik fakültesinden heyetler karşılıklı olarak ziyaretler yaparak laboratuvar imkanlarını, projeleri görme ve ortak projeler üretme zemini oluşturacak.