Özçelik iş sendikasından geçen hafta yapılan bir açıklama ile Kardemir çalışanlarına 3 er bin lira seyyanen artış yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın basında yer almasının ardından Kardemir çalışanlarında memnuniyet oluşmuştu.

Ancak geçen süreçte Karabük Derin Haber'in kaynaklarından edindiği bilgilerde zammın aslında yılbaşına kadar olduğu ortaya çıkmıştı.  Seyyanen 3 bin lira zammın Kardemir yönetim kurulundan yıl sonuna kadar olmak kaydı ile imzalandığının Karabük Derin Haber stünlarına yansımasının ardından işçilerin sevinci yarım kalmıştı. Birçok çalışan sendikasını arayıp bilgi edinmeye çalışmıştı.

Edindiğimiz bilgilere göre Çalışanlarda gelişen hoşnutsuzluk sonrası Özçelik İş Sendikası yetkilileri Kardemir Yönetimi ile bir dizi görüşmeler yürüttü. Gün boyu yapılan görüşmeler sonrası Derin Medya yönetim kurulu başkanı Sait Alıc ı'yı arayan Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç açıklamalarda bulundu.

Kılıç yaptığı açıklamada 3 Bin TL seyyanen zammın yılbaşından sonrada geçerli olması yani uzatılması için ek protokol çalışmalarının süratle başlatıldığını söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç; "Bizim toplu sözleşmelerdeki sürecimiz 6 şar aylık dönemlerdedir.  Üye  kardeşlerimizin kafasını karıştıran  kısım seyyenan uygulama alışık olunmayan bir durum. Protokol bu tür ilave anlaşmalarda zaten doğal olarak yaparız fakat Kardemir yetkililerinin yeni görev almaları sebebiyle bir gecikme oldu Bu yüzden de biz 2023 yılının ikinci altı aylık dönemi için böyle bir artış konuştuk. Yılbaşından evvel seyyanen tekrar ne verilebileceğini konuşmayı planlamıştık. Üstelik bunları vergi kesintisine yol açmasın diye net olarak almıştık. Ancak zammın bir kaç aylık olduğunun basında yer almasının ardından çalışan arkadaşlarımızda kafa karışıklığı oluştu. Biz de bu karışıklığın bu günlerden giderilmesi için çalışmalara başladık. Protokol açıklandığında çok daha net anlaşılacaktır. Seyyanen zam  uzatılması sağlanacak. İşçimiz hiç merak etmesin. Ne gerekiyorsa yapıyoruz." dedi.