2020-2021 yılı kış tedbirleri toplantısı Karabük Valisi Fuat Gürel başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Karabük Merkez, ilçe ve köylerinde kış mevsimi süresince olumsuz hava şartları ile mücadele de alınacak tedbirler konuşuldu. Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Fuat Gürel ve katılımcı kış mevsiminin rahat geçirilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

“1 Aralık İtibari İle Kış Lastiği Uygulaması Başladı”

Toplantıda konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafik kurallarına uyulmasını rica etti. Vali Gürel konuşmasının devamında, 1 Aralık itibariyle kış lastiği uygulaması başladı. Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için kış lastiği kullanımı konusunda duyarlı olması önem arz ediyor. Özellikle ağır kış şartları oluşmadan önce diyaliz hastaları ve hamile kadınların tespit edilmeli. İlgili birimlere bilgi verilmesi önemli bir husus. Bunun yanında bu çalışmaya kronik hastalarda dahil edilebilir. Konu ile ilgili tüm birimlerin iletişim bilgilerinin birbirleri ile paylaşılması çok önemli. Jandarma ve polisimizin elinde karayolları, özel idare ve belediyemiz ile diğer ilgili birimlerin iletişim bilgileri bulunursa çok daha hızlı ve sorunsuz müdahale edebiliriz.” dedi.

“İlimiz Genelinde Kış Mevsiminde Hassas Noktalar Mevcut”

Karabük Valisi Fuat Gürel İl genelinde kış mevsiminde hassas noktaların olduğuna dikkat çekti. Fuat Gürel tüm kurumların koordinasyonlu bir şekilde çalışması talimatında bulundu. Vali Gürel, “İlimiz genelinde kış mevsimi ile ilgili hassas noktalar mevcut, bunlar; Ahmet Usta Geçidi, Kemikli Rampası vb. burada bir kısım tedbirlerin alınması belki trafiğin durdurulması gerekebiliyor karşılıklı görüşmek bu noktada çok önemli.  Lastikçi, çekici gibi sektörlerinde iletişim bilgilerinin tedarik edilip ilgili arkadaş paylaşılması da önemli, belki bir nöbet sistemi de kurulabilir. Bir afet durumunda veya olağanüstü durumlarda bütün kurumlar birbirine yardım etmekle yükümlü bunu net o k söylüyorum, benim bölgem değil, benim sorumluluk alanımda değil, yapamam-edemem’den ziyade hepimiz devletin bir parçasıyız bizler bir araya gelerek devletin bütününü oluşturuyoruz elimizde ne imkân varsa devletin bütün imkânlarını o sorunun giderilmesi için kullanacağız, inşallah büyük afetler yaşamayız ama yaşandığında bu sorumlulukla hareket etmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

Kurum Amirlerinin ve Yetkili Kişilerin Telefonları 7/24 Açık Kalacak”

Gürel konuşmasının son bölümünde kurum amirlerinde talimatlar da bulunarak gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Vali Gürel; “Kurum amirlerimizin ve yetkili kişilerin telefonları 7/24 açık kalacak, müdürlerimize ve yetkili kişilere her an ulaşabilmeliyiz, çünkü işimiz 7/24 idarecilerin böyle bir görevi var, idarecilerimiz ve yetkili kişiler bir yerde bir sıkıntı varsa kendiliğinden hareket ederek sorumluluk sahibi birisi o k bu işi çözebilmeli. Belediye, Karayolları ve Özel İdare o k araçlarımızın bakımlarını şimdiden yapalım, yedek parça, tuz veya ne tedarik edilmesi gerekiyorsa şimdiden hazırlıklı olalım ki daha sonra sorun çıkmasın. Bu süreçte özellikle elektrik ve telefon hatlarının da çalışıyor halde olması önemli, şimdiden bunların tedbirlerinin alınması gerekli. Tüm bu hazırlıkları gerçekleştirdiğimizde inşallah sorunsuz, kazasız, belasız bir sezon geçiririz, hepimizin gayreti ile bu sezonu güzel bir şekilde geçirmiş oluruz.”diye konuştu.