Karabük Valisi Fuat Gürel kurum denetimleri kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Karabük Müdürlüğünü ziyaret etti. Vali Gürel ziyareti sırasında KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın’dan 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. KOSGEB çalışmaları ile ilgili Vali Fuat Gürel’e sunum yapan Saygın KOSGEB’in vizyonu ve misyonu hakkında bilgiler verdi. Saygın yıllık çalışan sayısının 250 kişiden az olması, yıllık net satış hâsılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin KOBİ vasfını taşıdığını ifade etti. KOSGEB’in hedef kitleleri hakkında da bilgiler veren Saygın; Hedef kitlelerinin sanayi dalında;
  • Madencilik
  • İmalat
  • Enerji
Hizmet ve Ticaret dalında ise;
  • İnşaat,
  • Ticaret,
  • Ulaştırma
  • Turizm
  • Bilgi ve İletişim,
  • Mesleki bilimsel ve teknik faaliyetler,
  • İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri) sektöründe faaliyet gösteren işletmeler olduğunu söyledi.

“25 Girişimcinin İş Planı Destek Buldu”

Covid-19 genel salgın hastalığının tüm kurulların çevrimiçi yapıldığını vurgulayan Saygın daha hızlı kararlar alındığını ifade etti. 2020 yılında Düzenlenen 13 kurulda 25 girişimcinin iş planları destek buldu. 15 girişimcinin Geleneksel Girişimcilik Destek Programı Kapsamında, 25 girişimcinin İleri Girişimci Destek Programı Kapsamında değerlendirildi.

144 Kobi'ye 3 Milyon 333 Bin 574 TL Destek Ödemesi Yapıldı

29 Kobi’ye İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında destek verilmeye başlandığını söyleyen Saygın, 2020 yılında destek programları kapsamında toplam 144 Kobi’ye 3 Milyon 33 Bin 574 TL destek ödemesi yapıldığını, devam eden kredi programı kapsamında 62 girişimciye kredi kullandırılmış olup 3 Milyon 407 Bin TL’lik kredi hacmi oluşturulduğunu belirtti. Girişimcilik eğitimlerinin ücretsiz o k resmi internet adresi üzerinden çevrimiçi o k devam ettiğini, işletmelerin kendilerini değerlendirebilecekleri işletme raporuna ilginin arttığını, 3 ayda bir saha değerlendirmelerinin yapı k eğilim anketlerinin düzenlendiğini belirtti. Covid-19 pandemisi kapsamında firmaların finansal sorunlarına çözüm olmak adına KOSGEB alacakları 2021 Mart ayından itibaren 18 takside kadar ödeme imkânının getirildiğini, iki ayda bir ödeme olduğunda vadenin 36 aya çıktığını, Kamu, Üniversite, Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında bölgemizde Kobi’lerin ziyaret edilerek devlet desteklerinin anlatıldığını ve sorunların yerinde dinlenildiğini kaydetti. Sanayi Alt yapısı bulunan ilimizde özellikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin varlığının önemine dikkat çeken Vali Fuat Gürel “Sanayinin can damarları Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Kobilerimizin üretimin olduğu her yerde gelişme vardır, kalkınma vardır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde yaşanan pandemi hepimiz için zor ve daha önce tecrübe etmediğimiz bir dizi gelişmeyi beraberinde getirdi. Bu zor dönemde bile devlet o k Kobilerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz, edeceğiz.” diyerek çalışan başarılar diledi.