Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli Vatandaşların Toplumsal Yaşama Katılması için uygulamaya koyduğu Erişilebilirlik Değerlendirme Modülü (ERDEM) kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 yılını "Erişilebilirlik Yılı" o k ilan etmesinin ardından Bakanlık nezdinde Karabük Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de çalışmalarını sürdürüyor. Proje ile başta engelliler olmak üzere yaşlıların, hamilelerin, bebek arabası kullananların yaşam alanlarını engelsiz kullanmaları amaçlanıyor. Proje kapsamında tüm kurumların yararlanabileceği Erişilebilirlik Değerlendirme Modülü hazırlandı. Bakanlık, ERDEM ile erişilebilirlik konusunda farkındalığı arttırmayı hedefliyor. Erişilebilirlik için gerekli düzenlemeleri kolayca tespit etmeyi ve ‘Erişilebilirlik Belgesi’ alınmasını teşvik etmek ise projenin diğer hedeflerini oluşturuyor. Proje ile hayatın her alanının erişilebilir olması için gerekli çalışmaların yapılması ve herkesin konforlu bir yaşam sürmesi sağlanacak.

"Kurum Müdürleri Bende Buradayım Dedi"

2020 yılının "Erişilebilirlik Yılı" ilan edilmesinin ardından Karabük'te hizmet veren kurumlar bende buradayım dedi. Kurumlar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü nezdinde ERDEM Modülü kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Türkiye de kampanyaya bu anlamda  katılımı sağlayan ilk il Karabük  oldu. Karabük Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen Karabük o k kampanyaya yoğun katılım sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Sosyal medya üzerinden video çekerek "Erişilebilir Türkiye" Kampanyasına katkı da bulunan kurum müdürlerine  teşekkür etti.

"Erişilebilir Türkiye İçin Bende Varım"

Karabük'te hizmet veren Kurum Amirleri engellilere daha iyi hizmet vermek için bende varım dedi. Proje kapsamında çalışmalarını yürüten kurum amirleri sosyal medya üzerinden video yayınlayarak farkındalık oluşmasına katkı sağladı. Proje kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Tarım Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk "Erişilebilir Türkiye İçin Bende Varım" dedi. "Karabük Kurum Müdürleri  Bir İlke İmza Attı" "Erişilebilir Türkiye İçin Bende Varım" kampanyasına katılan kurum müdürleri ülke genelinde kampanyaya video çekip katı k bir ilke imza attılar. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">