Kredi Ve Yurtlar Kurumu yurt ücretlerine yüzde 80 zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte ortalama aylık yurt ücretleri  700 TL'ye yükseldi.

Askeri ücretin yüzde 30 arttırılmasının ardından Kredi ve Yurtlar kurumu(KYK) ücretlerine yüzde 80 oranında zam yapı k fiyatları yükseldi. Bu yükseliş ise sosyal medyada gündem oldu. Birçok öğrenci yurt ücretini zor ödeyip geçimini güçlükle sağlarken bir anda bu kadar yüksek oranda zam olmasına öğrenciler tepki gösterdi. Bazı öğrenciler sosyal medya hesaplarından" Eve çıksam daha karlıyım" açıklamasında bulundu.

 KYK yurt fiyatlarının yükselmesinden sonra birçok öğrenci ise daha önce Gençlik Ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamada." Yurtlar 15 Temmuz-1 Eylül arası açık olacak ve öğrenciler diledikleri yerde ücretsiz konaklayabilecek" demişti. Şimdi ise Kredi Yurtla Kurumuna gelen yüksek orandaki zam ile "O öğrencilerin konaklama masrafını da bizden çıkartacaklar" dedi.

KYK burs ve kredilerinin  850 TL iken yurt fiyatlarının 700 ile 800 TL arasında değişmesi öğrencileri ve ailelerini düşündürüyor.

kyk yurtlarına yüzde 80 zam yapıldı