Karabük'te LGS sınavında 5 tane birinci olan öğrencilerin ardından şimdi ise Türkiye YKS derecesi geldi. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 30 Haziran tarihinde açıklanmış ve birinci olan 193 kişinin 5'i Karabük'ten olmuştu. Şimdi ise Yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) sonuçlarının dün açıklanmasıyla birlikte Karabük  başarısına başarı kattı. Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi Öğrencisi Tuana SARAÇOĞLU Alan Yeterlilik Sınavında (AYT)  sayısal alanında soruların tamamını doğru cevaplayarak tam puan aldı.  Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hatice Şeyma HABERGETİREN Y-TYT Ek Puanlı Yerleştirmede Türkiye Geneli İmam Hatip Liseleri arasında Türkiye 1. si oldu. Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ise YKS Sınav sonuçları ve tercih danışmanlığı konuları hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. Akbaş yapmış olduğu açıklama da şu sözlere yer verdi;

"İlimizde Görevli Tüm Rehberlik Öğretmenlerimiz Tercih Danışmanlığı Süreci İçin Görevlendirildi."

Yükseköğretim Kurumlarına tercih yapacak öğrencilerimize tercih danışmanlığı için rehberlik öğretmenlerinin görevlendirildiğini belirten AKBAŞ, "Üniversite tercihleri 27 Temmuz - 05 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih aşamasında öğrencilerimize rehberlik öğretmenlerimiz kendi okullarında yardımcı olacaklardır. Rehberlik öğretmeni olmayan okullarımız için ise Karabük Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde görevli rehberlik öğretmenlerimiz tarafından tercih danışmanlığı yapılacaktır. Bu konuyla ilgili tüm görevlendirmeler yapıldı. Önemli olan öğrencilerimizin istediği mesleğe yönlenmeleri, ilgi ve yeteneklerine göre mutlu olabileceği alanda yükseköğretime devam etmeleridir. Tercih danışmanlığı bunun için son derece önemlidir. Öğrencilerimiz düşünmeden, araştırmadan hareket etmesinler. Tercih kılavuzunu dikkatli incelesinler ve özellikle bölüme özel şartları gözden geçirsinler. Rehberlik almadan tercih yapmasınlar. Onları yetiştiren ve üst öğretime hazırlayan öğretmenleri ve aileleriyle istişare etsinler, hiçbir şeyi aceleye getirmesin ve son ana bırakmasınlar." sözlerini kaydetti.

"LGS'de Ve YKS'de Gelenekselleşmiş Akademik Başarımız Artarak Devam Ediyor."

Konuşmasının devamında Karabük İlinde gelenekselleşmiş akademik başarının devam ettiğini vurgulayan AKBAŞ, "Okullarımızdan aldığımız veriler doğrultusunda sınav başarımız gelenekselleşmiş o k bu yıl da artmış o k devam etmektedir. Çok şükür ki LGS'nin ardından YKS'de de önemli başarılar elde ettik. Bu süreçte, Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER liderliğinde Valimiz Sayın Fuat GÜREL himayelerinde, Milletvekillerimiz Sayın Cumhur ÜNAL ve Sayın Niyazi GÜNEŞ ile Belediye Başkanımız Sayın Rafet VERGİLİ'nin eğitime verdikleri büyük destekleriyle geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için İl/İlçe yöneticilerimiz, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere topyekün hep bir ahenk ve uyum içinde çalıştık. Öğrencilerimiz de ellerinden gelen gayreti gösterdiler ve bu emeğe cevap verdiler. Bu da bize başarıyı getirdi. Öğrencilerimiz destekleme yetiştirme kurslarından faydalandılar. Öğretmenlerimiz yeni nesil soruları hazırlama noktasında her biri eğitim aldı. Bakanlığımız tarafından hazırlanıp gönderilen yardımcı kaynak kitaplarını dağıttık. Öğrencilerimiz yardımcı kaynak destek paketlerinden önemli derecede faydalandılar. Eğitim ailesi o k buna çok değer veriyoruz. Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER'in talimatlarını hızlı bir şekilde zamanında hayata geçiriyoruz.İlimizde düzenlediğimiz kitap okuma projelerinin bu başarıda büyük etkisi oldu. İlimiz genelinde kütüphanesiz okul kalmadı. Çocuklarımız bu kütüphanelerden de faydalandılar. Kitap okuma etkinlikleri ile kitap sevgisini yine baştacı yaptık. Okumak ve okuduğunu anlamak başarının anahtarıdır. Sınav başarısı öğrencilerimizin eğitim, öğretim hayatı boyunca elde ettikleri kazanımların bir bileşkesidir. Karabük'ümüzün yıllar itibariyle geleneksel haline gelmiş başarı grafiği tesadüf değil topyekün azim, sebat ve kararlılık örneğidir. Geçmişi iyi irdeleyip ileriye dönük planları hazırlamak ve uygulama iradesini hep birlikte göstermektir. Bu anlamda ÖSYM tarafından okul raporları yayımlandıktan sonra da yöneticilerimizle bir değerlendirme çalışması yapılacak ve sonuçlar da paylaşılacaktır. Büyük ve Güçlü Türkiye'mizin ali hedeflerine ulaşmasında en büyük görev ve sorumluluk gençlerimizdedir. Öğrencilerimizin kendileri için en iyi kararı vereceklerine inanıyoruz ve on güveniyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile sevgili çocuklarımızın bir üst öğretime hazırlanmasında emeği geçen öğretmen, idareci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Gençlerimize bir üst öğretim hayatında başarılar diliyorum." dedi.