Karabük Ak Parti teşkilatları bir türlü yerli yerine oturmazken şimdi de merkez ilçe başkanlığı gündeme geliyor.

Ak Parti  Karabük il Yönetim kurulunun görevden alınmasının ardından yeni il yönetimini oluşturma süreci hala daha devam ediyor. Ak Parti Genel Merkezi tarafından 31 Mart 2024 seçimlerinde Belediye Başkan adayı olmak isteyen aktif yönetim kurulu üyelerinin istifa etmeleri talebi gözleri merkez ilçeye çevirdi. Partinin Karabük Merkez İlçe Başkanlığı görevini başarı ile sürdüren ve son seçimlerde ilçe yönetimi ile birlikte arı gibi çalışan, milletvekillerinin takdirini kazanan Özkan Çetinkaya'nın durumu merakla bekleniyor. Çetinkaya şu ana kadar Belediye seçimleri için istiifa etmedi. Bu konuda da açıklama yapmadı. 

Karabük Derin Medya olarak edindiğimiz bilgilere göre merkez ilçe başkanı Özkan Çetinkaya kısa bir süre içerisinde istifasını sunacak. Çetinkaya'nın Karabük Belediye Başkan adaylığı için mürcaat edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut Belediye meclisinde de görev yapan Özkan Çetinkaya'nın gelecek dönemde Karabük Belediyesi'nde aktif görevde olması bekleniyor.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI KİM OLACAK?

Öte yandan Özkan Çetinkaya'dan boşalacak olası Karabük Merkez ilçe başkanığı için bazı isimlerde gündeme gelmeye başladı. Olası isim olarak  halen siyasi ve hukuki işler başkanlığı görevini sürdüren Ahmet Okan Kirman ismi ön plaka çıkıyor. Kirman'ın esnaf üzerindeki hakimiyeti ve ikili ilişkileri, Karabük Merkez doğumlu oluşu ve toplumda karşılığı olması  kendisini ön sıraya itiyor.

Diğer yandan  istifa eden il yönetiminde yer alan Hüseyin Belke ve Muhammet Kaya isimleride kulislerde dillendiriliyor. Gerek  Danıştınız mı başlığı ile verdğimiz haberde yer alan isimlerden gerekse parti tabanından gelen genel talep Belke'nin ilçe yönetimi bir yana il yönetiminden de çekilmesi noktasında. Daha ağır, oturaklı, sözü dinlenir bir ismin  teşkilat başkanı yapılmasının yıpranan partinin toparlanmasında  son derece önemli olduğu ısrarla vurgulanıyor.  Ancak il yönetimini kurmakla görevlendirilen Ferhat Salt'ın ise ısrarla Hüseyin Belke'yi merkez ilçe başkanı olarak görmek istediği de kulislerde konuşuluyor.

İsmi gündeme gelen bir başka isim ise Muhammet Kaya. Karabük il yönetiminde dış ilişkiler başkan yardımcılığı görevini sürdüren  ve  on iki seçimdir SKM başkanlığı yaparak iyice tecrübelenen Muhammet Kaya'nın daha aktif bir göreve çekilmesi düşünülüyor. Hem partili hem partisiz bir çok insan ile  ikili ilişkilerini genişleten, dengeleri  kontrol eden  Kaya'nın adı bir ara Karabük İl Başkanlığı için de geçmişti.

Şayet Ahmet Okan Kirman'ın olmaması halinde Muhammet Kaya'nın merkez ilçe başkanı olabileceği, merkez ilçe başkanı olmaması durumunda ise yeni oluşturulacak Ak Parti Karabük İl Yönetiminde Teşkilat Başkanı olmasına kesin gözü ile bakılıyor.