Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği öncülüğünde Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metalurji Alanı İzabe ve Haddecilik Dalı için oluşturulan bilgisayar laboratuvarının açılışı yapıldı.

Törene; İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
KTSO Başkanı Fatih Çapraz, ülkenin ilk ağır sanayi kuruluşu Demir Çelik Fabrikasının Karabük'te temellerinin atılışı ile birlikte zaman içerisinde fabrikanın ürünlerini işlemek üzere haddehaneler kurulduğunu hatırlattı. Ülkenin imarına, sanayisine hizmet eden haddehanelerin aynı zamanda bir okul, bir eğitim yuvası olarak da hizmet verdiğini ifade eden Çapraz, "İlimiz haddehanelerinde yetişen mühendisler, ustabaşılar ve işçiler memleketin dört bir yanında demir çelik sektöründe fabrikalarda görev almış, aranan kalifiye elemanlar olmuştur. Kısacası Karabük bu sektörde bir marka olmuştur. Yıllar içeresinde haddehanelerimizin üretim yöntemleri, makinaları, bilgi ihtiyacı ve yasal mevzuatları bu işte çalışacak nitelikli işgücünün eğitimli olması gerekliliğini ortaya koymuştur. Bugün sektörün ülkemizde ki kurucusu KARDEMİR başta olmak üzere ilimizde faaliyet gösteren Haddehaneler çalışma hayatımızda en büyük istihdam kapısı olarak görülmektedir. Ancak yasal mevzuatlar ve çağın gerektirdiği nitelikli personel ihtiyacı Meslek Liselerimizin önemini bir kere daha ortaya koymuştur. Bu gerçeği gören Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği yakın bir gelecekte ortaya çıkacak bu nitelikli çalışan kaynağını oluşturmak amacıyla İl İstihdam Kurulumuza bölüm açılışı talebinde bulunmuştur. Talebimiz valimiz ve kurul üyelerimiz tarafından uygun görülerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de üstün gayretleriyle haddecilik bölümü açılmıştır. Yeni açılan bir bölüm olması nedeniyle eğitim ihtiyaçları hızlı bir şekilde giderilmeye çalışılmaktadır. Aynı zam anda eğitim faaliyetlerinin bir bölümü de firmalarımızın fabrikalarında devam ettirilmektedir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ise Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metalurji Alanı İzabe ve Haddecilik Dalı için 17 adet bilgisayar bağışı yapıldığını belirtti.

Her türlü gelişme ve kalkınmanın temelinin eğitime dayanmakta oluğunu aktaran Akbaş, "Sizler de biliyorsunuz ki, ülkece yaşadığımız zor günlerde meslek liselerimiz kara gün dostu oldu. Kovid-19 süreci, 6 Şubat depreminde öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlık göstererek yardımda bulundular. Meslek liselerimizde maske, dezenfektan, sıvı sabun üretiminden soba üretimine, atkı, bereden, eşofman üretimine kadar ihtiyaca hasıl olan ne varsa o üretimi hızlı ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Meslek Liselerimizde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu mesleki alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlamak ve çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Organize Sanayi Bölgesi ve Meslek Odalarımız başta olmak üzere bölgemizde bulunan farklı sanayi kollarında hizmet veren sanayi kuruluşlarımız ile iş birliği içerisinde hareket etmekteyiz" diye konuştu.