Geçtiğimiz günlerde Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, belediyenin toplam borcunun 623 milyon TL olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından eski belediye başkanı Rafet Vergili bu iddiaları yalanlayan yönde açıklamada bulunmuştu. 

Bu açıklamanın ardından Karabük Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı ve Mali Müşavir Ahmet Arslan, konuyla ilgili detaylı araştırmalar yaparak kamuoyunun daha doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Arslan, Karabük halkının, verilen vaatlerin yerine getirilmesini ve hizmet beklediğini vurgulayarak, mevcut durumun eski siyasetçilerin "enkaz devraldık" şeklindeki söylemleriyle açıklanamayacağını söyledi. Arslan, böyle ifadelerin günümüzde kabul görmediğini ve Karabük halkının gerçekçi bilgilerle aydınlatılması gerektiğini ifade etti.

MHP Grup Başkanı Ahmet Arslan, konuyla ilgili olarak yaptığı detaylı çalışmalarda ortaya çıkardığı mevcut tabloyu paylaştı. Arslan, belediyenin borç durumunun yanı sıra, verilen vaatlerin gerçekleştirilmesi konusunda şeffaf olunması gerektiğini vurguladı.

Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Karabük halkı, bilhassa verilen vaatlerle ilgili, sözlerin tutulmasını ve aynı zamanda da hizmet beklemektedir. Konu bundan 50 sene önceki siyasilerin söylemleri gibi enkaz devraldık, çok borç var, nasıl yapacağız bilemiyoruz şeklindeki söylemlerle devam ederek bir kılıf aranıyorsa, bu günümüzde artık kabul görmeyen söylemlerdir."

MHP Grup Başkanı Ahmet Arslan, konuyla ilgili tüm detayları içeren çalışmaları kamuoyu ile paylaşarak, belediyenin borç durumunun daha gerçekçi bir şekilde anlaşılmasını sağlamayı amaçladığını belirtti.

Whatsapp Image 2024 05 20 At 14.06.34

Whatsapp Image 2024 05 20 At 14.06.34 (1)

Editör: Haber Merkezi