Ak Parti Karabük İl Yönetim Kurulu oluştu. Şimdi gözler İl Yönetim Kurulundaki görev dağılımına çevrildi. Teşkilat Başkanlığında ise Muhammet Kaya ismi öne çıkıyor.

Uzunca bir süre değişti, değişiyor, devam edecek söylemlerinin ardından Ferhat Salt Genel Merkez tarafından il yönetim kurulunu oluşturmak üzere il başkanı olarak görevlendirilmişti. Salt yaptğı çalışmalar neticesinde önceki dönem listesinin yüzde yetmişine yakın kısmını değiştirmişti. Yeni oluşan il yönetim kurulu yaptğı ilk toplantı da görev bölümü yapması beklenirken tanışmakla yetindi.

Partiye yakn kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre yeni il yönetiminin ilk toplantısına umre de olan bir yönetim kurulu üyesi hariç tam kadro katılım sağlandı. Yapılan toplantıda yönetim kurulu üyeleri birbirleri ile tanışarak kısa kısa kendilerini tekrar tanıttılar. Toplantı da görev bölümü yapılması beklenirken bir sonraki toplantıda yapılmasına karar verildi.

Öte yandan gözlerin görev bölümüne çevrildiği Ak Parti Karabük İl Yönetiminde dikkatler teşkilat başkanlığına çevrildi. Hem teşkilatlar ile ilişkilerin düzenlenmesi, hem parti tabanı ile diyalogların organize edilmesi açısından son derece önemli olan teşkilat başkanlığında ise Muhammet Kaya ismi duyulmaya başlandı. Parti içerisinde hemen hemen her kesim ile ilişkileri olan, son seçimlerde SKM Başkanlığı yapan Muhammet Kaya'nın bir kaç ay sonra yapılacak yerel seçimler de göz önünde bulundurularak Teşkilat Başkanlığı için en uygun isim olduğu yüksek sesle konuşuluyor.

Diğer yandan siyasi ve hukuk işleri başkanlığı için ise önceki yönetimde teşkilat başkanlığı yapan Hüseyin Belke ismi öne çkıyor.