Kardemir'in genel kuruluna bir kaç gün kala yeni yönetimde kimlerin yer alacağı konuşulurken, adı sık sık dile gelen Murat Orhan'ın bu  sefer yönetim de yer alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Ömer Faruk Öz yönetimi ile başlayan hükümetin Kardemir yönetimine tavsiye ettiği isimlerin girmesi süreci Alparslan Bayraktar ile sayısal olarak artarak devam etmişti. Son seçimli genel kurulda etkin ortaklardan Mustafa Yolbulan ve Kamil Güleç'in yanına hükümetin tavsiyesi olduğu ifade edilen ve şirkette etkin hissedarlığı olmayan 9 isim yönetim kurulu üyesi olarak seçilmişlerdi.

Gelinen süreçte Varlık fonu Kardemir A gurubu hisseselerinden oldukça önemli bir miktarı satın almıştı. Hükümetin stratejik şirket gözü ile baktığı Kardemir'de son olarak Alparslan Bayraktar'ın Enerji Bakanı olması nedeniyle istifası sonrası eski savunma sanayi başkanı İsmail Demir kardemir yönetim kurulunca yönetim kurulu üyesi olarak atanmış ve yönetim kurulu başkanı seçilmişti.

Geçen 3 yıllık süreç  sonrası 23 Ekim 2023 tarihinde Kardemir seçimli genel kurulu yapılacak. Şimdi gözler bu genel kurula çevrildi. Mevcut yönetimden kimlerin devam edeceği, kimlerin değişerek hangi isimlerin geleceği hususunda şu ana kadar bir açıklama yapıldı. Mevzuat gereği önceden belirlenerek açıklanan 4 tane bağımsız yönetim kurulu üyesi ismi de henüz kamu oyuna açıklanmadı.

MURAT ORHAN YÖNETİME GİRER Mİ?

Son gelinen noktada Kardemir Yönetim Kurulunda yer alan isimlerin hükümette geçmiş dönemlerde üst düzey bürokratlık, yöneticilik yada siyaset yapan 9 ismin yer alması bir anda gözleri Cumhur İttifakına çevirdi.

Yıllardır Kardemir'deki usulsüzlükleri dile getiren, tavsiyelerde bulunan, zaman zaman gelen yöneticilerin ve hükümetin fikrini sorduğu, Kardemir raporlarını hazırlayan Murat Orhan'ın bu sefer yönetim kurulunda olabileceği konuşulmaya başlandı.

Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde MHP'nin 2. sıradan milletvekili adayı gösterdiği ve canla başla gece gündüz çalışan Orhan'ın şimdi hem İttifak Ortağı Parti'nin milletvekil adayı olması hem de sektördeki tecrübe ve bilgisi nedeniyle yönetim kuruluna girmesine yakın gözüyle bakılıyor.

Bir çok Milliyetçi Hareket Partili yaptıkları değerlendirme de; " Madem Ak Parti kendi milletvekili adaylarını yada üst düzey siyasetçi veya bürokratları yönetim kuruluna getiriyorsa bir kontenjanda MHP'ye ayırmalı. Burada iş birazda İl Başkanı Cenk Gedikoğlu ile Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye düşüyor. Bu konuyu genel mekez de  değerlendirmeliler. Hatta Genel Başkan Devlet Bahçeli ile istişare etmeliler. Zira Murat Orhan'ın yönetime girmesi demek Milliyetçi hareket partisi tabaninin temsil edilmesi manasına da gelir." şeklinde görüşlerini dile getirdiler.