Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şubesi tarafından "Türkiye Yüzyılı" toplantısı düzenlendi. Safranbolu ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Cem Şahin, Türkiye'nin geldiği noktada itibariyle finanse ve siyasi olarak tam bağımsızlık yolunda yürüdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı indirme çabalarının nedeninin aslında 20 yıllık süreç içeresinde gerçekleştirilen kalkınma, savunma, istikrar, huzur ve büyüme hamleleri olduğuna dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: "Bunları 20 yıldır istikrarı korumak suretiyle yaptık. Bu süreç içerisinde milletimizde istikrarın sağlanması ve devam etmesi noktasında bizlere destek verdi. İstikrarın sağlanması ile biz ancak bu kadar meseleyi halledebilirdik. Yaptığımız yatırımlar sürekli eleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değil, Cumhurbaşkanımızda kabile devletinin reisi değil. Bütün bu hamleler bütün bu yatırımlar gerçekleştirilmemiş olsaydı, iktidara gelecekleri iddiasında bulunan karşımızdaki ittifakın, iktidara gelmesi halinde bu hamleleri yapma şansı var mıydı, bunu kendileri de biliyorlar."

 "AK Parti'ye sahip çıkın"

"Aslında bunların Türkiye'ye vaat ettikleri şey kaostur." diyen Şahin, "Allah muhafaza bizim tökezlememiz halinde 15 Mayıs sabahı Türkiye idare edilebilir bir ülke olmaktan çıkacaktır. 1990'lı yıllardaki koalisyonların ortaya çıkardığı istikrarsızlıktan daha vahim bir tabloyla karşılaşabiliriz. O nedenle sizlerden istirhamım Cumhurbaşkanımıza ve onun kadroları olan ak kadrolara sahip çıkın, AK Parti'ye sahip çıkın." dedi. AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Bülent Yağmur da iş dünyasının istikrarı çok önemsediğini belirterek, iktidarın bunu sağladığını ifade etti. AK Parti Karabük Milletvekili adayları Ali Keskinkılıç ve Hüseyin Gündoğdu'nun ardından kürsüye gelen MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal ise salgın döneminde Türkiye'nin ne derece güvenilir bir tedarikçi olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

"Şimdi de aynı noktadayız, duruşumuz nettir."

MÜSİAD'ın 33 yılda elde ettiği başarıların altında üyelerin cesareti, gayreti ve milletin desteği yanında, ülkenin son çeyrek asırda gerçekleştirdiği "devrim" niteliğindeki stratejik kalkınma hamlelerinin yattığının altını çizen Ünal, şunları aktardı: "Bu sessiz devrimin mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan başlattığı bereketli yürüyüş, bugün güç çarpanı mega projelerle taçlanmış ve Türkiye'yi önce 'Barış inşa edici bölgesel bir güç' seviyesine; şimdi de 'Kural koyucu küresel bir oyuncu' haline getirmiştir. Cumhurbaşkanımızın tüm dünyada yaktığı vicdan ve adalet meşalesi içerden ve dışardan tüm engellemelere rağmen dalga dalga büyümüş, dünya beşten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkün idealleriyle insanlığa ümit olmuştur. Bir ve beraber olarak, milletçe kenetlenerek, Türkiye Yüzyılı'na güçlü, kararlı ve ihtişamlı bir başlangıç yapacağımıza inanıyoruz. MÜSİAD ailesi olarak 33 yıldır bu inançla daima hakkın, hakikatin, istikrarın ve milli iradenin yanında olduk; şimdi de aynı noktadayız, duruşumuz nettir."