İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Yayımladı. Müdür Nevzat Akbaş Mesajında engelliler gününün toplumsal yaşama tam ve eşit katılımını sağlamak ve sorunlarına dikkat çekmek için ilan edildiğini ifade etti.

Akbaş engelliğin toplumsal bir sorun olduğunu ifade ederek devletimizin konuyla ilgili bir çok düzenlemeyi hayata geçirdiğinin altını çizdi.

Akbaş açıklamalarının devamında;  "Bakanlığımızın 2023 hedefleri içinde yer alan dezavantajlı çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları, sanatsal yeteneklerini geliştirmeleri, ortaya koydukları eserleri toplumun diğer fertleriyle paylaşmaları, birlikte yaşama kültürünün ortaya konulması amaçlarına ulaşmada ilimiz düzeyinde üzerimize düşen görev ve sorumlulukları "Sevgi engel tanımaz" şiarıyla yerine getirmeye devam ediyoruz.

"Engelli Öğrencilerimizin İhtiyaçlarına En İyi Cevabı Vermek İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz"

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için var gücü ile çalıştıklarını ifade etti.

Akbaş; "Engelli bireyler, hayatları kolaylaştırılıp yaşama dâhil olmaları sağlandığında herkes kadar üretken ve başarılı olduklarını defalarca kanıtlamış; bu durum, bizlerin engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olma yolundaki samimiyet ve kararlılığını daha da güçlendirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 'Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, öğrencilerim nezdinde onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. "İfadelerini kullandı.