Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş açıklanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın  ardından değerlendirmelerde bulundu. Akbaş yaptığı açıklamada ilimizde görevli tüm rehberlik öğretmenlerinin tercih danışmanlığı için görevlendirildiğini ve alınan ilk sonuç göre Karabük'ün gelenekselleşmiş akademik başarısının devam ettiğini belirtti. 

Her fırsatta öğrencileri ile bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş bunun yanı sıra ekibi ile birlikte çeşitli projeler gerçekleştirerek Karabüklü öğrencilerin iş ve akademi hayatında kendilerini geliştirmesine olanak sağlıyor. Erasmus, Tweening, okul- sanayi iş birliği gibi alanlarda önemli çalışmalar gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü bununla beraber öğrencilerin iyi bir üniversite eğitimi alması için çeşitli kurslar ve çalışmalar düzenledi.

Öğrencilerin tercih sırasında rehber öğretmenlerinden destek alabileceklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; "Üniversite tercihleri 05-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih aşamasında öğrencilerimize rehberlik öğretmenlerimiz ZOOM Programı üzerinden çevrimiçi yardımcı olacaklardır. Rehberlik öğretmeni olmayan okullarımız için ise Karabük Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde görevli rehberlik öğretmenlerimiz tarafından tercih danışmanlığı yapılacaktır. Bu konuyla ilgili tüm görevlendirmeler yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Tercih Danışmanlığı Son Derece Önemlidir"

Öğrencilerin tercih sırasında danışman öğretmenlerinden destek alması gerektiğini ifade eden Nevzat Akbaş; "Önemli olan öğrencilerimizin istediği mesleğe yönlenmeleri, ilgi ve yeteneklerine göre mutlu olabileceği alanda yükseköğretime devam etmektir. Tercih danışmanlığı bunun için son derece önemlidir.

Öğrencilerimiz düşünmeden, araştırmadan hareket etmesinler, tercih kılavuzunu dikkatli incelesinler ve özellikle bölüme özel şartları gözden geçirsinler. Rehberlik almadan tercih yapmasınlar. Onları yetiştiren ve üst öğretime hazırlayan öğretmenleri ve aileleriyle istişare etsinler, hiçbir şeyi aceleye getirmesin ve son ana bırakmasınlar." sözlerini kaydetti." şeklinde konuştu.

"Gelenekselleşmiş Akademik Başarımız Devam Ediyor"

Konuşmasının devamında Karabük İlinde gelenekselleşmiş akademik başarının devam ettiğini vurgulayan Akbaş "ÖSYM, sınav sonuç raporlarını henüz okulların erişimine açmadı. Ancak okullarımızın ulaşabildiği öğrencilerimizden aldığımız geri dönütlere göre sınav başarımız gelenekselleşmiş o k devam etmektedir. Sınav başarısı öğrencilerimizin eğitim, öğretim hayatı boyunca elde ettikleri kazanımların bir bileşkesidir. Karabük'ümüzün yıllar itibariyle geleneksel haline gelmiş başarı grafiği tesadüf değil topyekün azim, sebat ve kararlılık örneğidir. Geçmişi iyi irdeleyip ileriye dönük planları hazırlamak ve uygulamaktır. Bu anlamda ÖSYM tarafından okul raporları yayımlandıktan sonra da yöneticilerimizle bir değerlendirme çalışması yapılacak ve sonuçları da paylaşılacaktır.

Büyük ve Güçlü Türkiye'mizin ali hedeflerine ulaşmasında en büyük görev ve sorumluluk gençlerimizdedir. Öğrencilerimizin kendileri için en iyi kararı vereceklerine inanıyoruz ve on güveniyoruz.

Zorlu bir süreç yaşadık evlerimiz okul, odalarımız birer sınıf oldu. Geleceğimiz çocuklarımızın bir üst öğretime hazırlanmasında emeği geçen öğretmen, idareci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Gençlerimize bir üst öğretim hayatında başarılar diliyorum." dedi.