İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Yeşilyurt Haddecilik Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever iş insanı Osman YEŞİLYURT ile bir araya geldi. Ziyarete, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Şevket KÜÇÜKZOROĞLU ve Şube Müdürü Yüksel AYDEMİR de katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, okul müdüründen Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu'nun eğitim, öğretim ve fiziki durumu hakkında detaylı bilgiler aldı. Ziyaret sırasında öğretmenler odasını da ziyaret eden AKBAŞ, okulun yapımını üstlenen Hayırsever İş İnsanı Fazlı YEŞİLYURT'un oğlu Osman YEŞİLYURT ile birlikte öğretmenlerle sohbet etti.

AKBAŞ, Hayırsever İş İnsanı Fazlı YEŞİLYURT'u rahmetle anarak şu sözlere yer verdi: "Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) kendi arazilerini vakfederken 'İnsan ölünce şu üçü dışında amellerinin sevabı kesilir: Sadaka-i câriye, faydalanılan ilim, arkasından dua eden hayırlı evlât.' buyurmuştur. Rahmetli Fazlı YEŞİLYURT büyüğümüz de İlimize böyle güzel bir okul kazandırmış ve Peygamber efendimizin sünnet-i seniyesi'ni yerine getirmiştir. Kendisini rahmetle anıyorum."

Eğitimde işbirliği ve kaliteyi artırmak amacıyla Merkez İlçe'deki kamu kurumları, meslek kuruluşları, odalar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının okullarla eşleştirildiği "Hami Kurum Projesi"nin başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi. Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu, bu proje kapsamında Yeşilyurt Haddecilik ile eşleşmiş durumda. Hayırsever İş İnsanı Osman YEŞİLYURT'un okula sağladığı destekler takdirle karşılandı.

AKBAŞ, öğrencilere hitaben şunları söyledi: "Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları ile dolu iyi bir okulumuz var. Özellikle sportif alanda okul mevcudunun yüzde 70'inin çeşitli branşlarda lisansı bulunmaktadır. Hem akademik hem de diğer alanlarda başarı seviyesini daha da artırmak için daha çok çalışmalıyız."

Hayırsever İş İnsanı Osman YEŞİLYURT ise okula maddi ve manevi her türlü desteği vermeye devam edeceğini ifade etti.

Ziyaretin sonunda, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ ve Osman YEŞİLYURT, öğrencilerle bir araya gelerek LGS birincilikleri sözü aldılar. Öğrencilerle gerçekleştirilen keyifli sohbetin ardından kitap dağıtımı ve sınıflarda hatıra fotoğrafı çekimi ile ziyaret son buldu.

Whatsapp Image 2023 12 13 At 12.15.58 (3)