Okul Öncesi eğitimi Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önemli hedeflerin arasında yer alıyor. Haftalık değerlendirme toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okul öncesi eğitime öğrencilerin yüzde yüz erişim sağlaması için çalışma hız verilmesini istedi.  Okul Öncesi Eğitimi Karabük ve ülkemiz için önemli konular arasında yer alıyor. Öğrenciler okul öncesi eğitim ile okula ve öğretim hayatlarına uyum sağlarken bununla beraber aldıkları eğitimle değerlerimizi öğrenerek sahip çıkmaya erken yaşlarda başlıyor. Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Haftalık Değerlendirme Toplantısı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Okul Öncesi Eğitimin Karabük için önemli olduğuna dikkat çekti. Akbaş  Temel Eğitimde 10.000 Okul projesi kapsamında çalışma hız verilmesini istedi. Akbaş, İlimizde okul öncesi eğitime erişimin yüzde 81 ile Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ve bu oranın yüzde 100'e çıkması için kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildiğini söyledi. Bununla beraber toplantıda Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi, Ar-Ge Projeleri ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Günü Hazırlıkları da gündeme alındı.

"İlimizde Kütüphanesiz Okul Kalmayacak"

Pandemi döneminde meslek liselerinin maske ve hijyen malzemelerinin üretimine katkı sağladığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü ">Nevzat Akbaş, bununla beraber öğrencilerin "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Proje kapsamında kitaplık ve çalışma masası üretiminin de Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başladığını belirten Akbaş, " Okullarımızın idarecileri, Metal ve Mobilya Alan Şeflerimiz, Öğrencilerimiz, ilimizde kütüphanesiz okul kalmaması için yoğun çalışmasını hızla yürütüyor. İlimizdeki 54 okulumuza yılsonuna kadar kütüphane yapılmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda Okul Yönetimine, alan şeflerimize ve öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum, bu anlamlı projeyi sahiplendikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

"Öğretmenler Günü Hazırlıkları"

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün ilk etkinliğinin 23 Kasım Salı günü 12.00' de Yenişehir Çamlık Camiin Mevlid-i Şerifin okunmasıyla başlayacağını 19.00'da Karabük Kültür Merkezinde ise gönüllü öğretmenlerimizden oluşturulan "Karabük Öğretmenler Korosu"' tarafından Türk Sanat Müziği seslendirileceğini  kaydeden Akbaş programda izleyicilerimizin coşkulu ve keyifli bir vakit geçireceklerini ifade etti.