Karabük Orman Genel Müdürlüğü İŞKUR aracılığı ile personel alıyor. Orman Genel Müdürlüğü Resmi Gazete de yayımlanan ilana göre Türkiye genelinde 2080 geçici, 3 daimi personel alacağını haftalar önce duyurmuş ve başvuruların 14 Haziran da İŞKUR üzerinden yapılacağını açıklamıştı. Orman Genel Müdürlüğü Karabük’ten 27, Zonguldak’tan 42, Bartın’dan ise 42 kişi alacak. Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamanın ardından birçok vatandaş başvuru şartlarını merak ediyordu. Karabük İŞKUR İl Müdürlüğü başvuru şartlarını açıkladı.

OGM Müdürlüğü Personel Alımı Şartları;

  • En az ilköğretim mezunu en fazla ön lisans mezunu olmak.
  • Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak. (Bu rapor Koronavirüs tedbirleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)
  • Erkek olmak. (İşe alınacak orman işçileri, orman yangınları ile mücadele hizmetlerinde ve ormancılık faaliyetlerinde şehir hayatından uzak dağlık bölgelerde, yangın sonlanıncaya kadar günlerce arazi şartlarında ağır ve tehlikeli işlerde zor şartlarda çalışacağından işin niteliği gereği sadece erkek adayların başvuruları alınacaktır.)
  • 30 yaşından gün almamış(18-29).

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Orman Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı ilanın ardından birçok vatandaş başvuruların yapılacağı tarihi merak ediyordu. İŞKUR yapılan açıklamada Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışmak isteyen vatandaşların başvurularını 14 – 18 Haziran 2021 tarihinde yapmaları gerektiğini ifade etti.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilecek. Ayrıca adaylar hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvuru da bulunabilecek. Adaylar başvurular için detaylı bilgi için ; https://esube.iskur.gov.tr adresini ziyaret edebilir yada Alo 170'i arayabilir. Bununla beraber başvuru yapmak isteyen vatandaşlar İŞKUR İl / Şube Müdürlükleri'nden bilgi alabilir.