Karabük’ün Ovacık ilçesinde yüksekliği nedeniyle vatandaşların inip çıkmakta zorlandıklarını düşündüğü merdivenleri yıkıp yenisini yapmak isteyen mahalle muhtarına belediye tarafından kamu malına zarar vermekten hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Olay, Şehitler Bulvarı’nda meydana geldi. Merkez Mahalle Muhtarı İsmail Karagözoğlu, 4 blok 16 daireden oluşan Memur Evleri’nde oturan vatandaşların yüksekliği nedeniyle inip çıkmakta zorlandığını düşündüğü merdiveni yıkıp yenisini yapmaya karar verdi. Durumun bildirilmesi üzerine Ovacık Belediyesi, kendilerinden izin alınmadan merdivenleri yıkan muhtar hakkında kamu malına zarar vermekten suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Muhtar Karagözoğlu, vatandaşlardan gelen taleple çalışmayı başlattığını belirterek, “Burada yaşayan vatandaşlarımız bu merdivenlerden inip çıkmakta zorlanıyorlardı. Vatandaşlarımız ‘Belediye Başkanı yapmadı, sen olsun bari yap’ dediler. Bende çalışmaya başladım. Belediye başkanımız kamu malına zarar vermekten hakkımda suç duyurusunda bulundu. Eğer bu kamu malına zarar vermekse ilçe merkezinde mahalle muhtarının hiçbir önemi yoktur. Muhtarlığı buradan kaldırmalarını talep ediyorum’’ dedi. Blok sakinlerinden Hafize Şahinol ise muhtarın seçimden önce söz verdiğini, kendilerinin ricada bulunduğunu kaydetti.

"Muhtar Görevlerini Bilecek Bilmiyorsa Öğrenecek"

İddiaların üzerine açıklama yapan Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, belediyeye ait yerin kendilerine hiçbir şey söylenilmeden yıkıldığını aktardı. Kimsenin kafasına göre iş yapamayacağını anlatan Narter şunları kaydetti: “Bizim Ovacık'ta adliye yoktur biliyorsunuz. Bunu biz emniyet birimize müracaatımızı yaptık. Biz muhtarın da kırdığını bilmiyorduk. Altından muhtar bey çıktı. Arkadaşlar herkes görevini yapacak. Muhtarın sorumlulukları, muhtarın görevleri bilecek, bilmiyorsa öğrenecek. Biz oranın merdivenleri ve korkulukları ile ilgili ve merdivenin üst kabinini yapmak için projemizi yaptık. Malzemelerimizi tedarik ettik, tekliflerimizi topladık muhtarımız da bunları bildiği halde gitmiş oraları yıkmış geçirmiş. Bizden herhangi bir izin almaksızın. Biz tabi ki burada hizmet için varız. Muhtarımız da hizmet için var, belediyemizde hizmet için ama memleket kanunlarla yönetiliyor, yasalarla yönetiliyor. yani izin almadan o zaman herkes çıksın bir yerleri kırsın geçirsin. Bu bize ters geldi, olmasaydı iyiydi ama oldu. Burayla ilgili bize hiç bir talep gelmedi. Buranın yapımıyla ilgili ne muhtarımızdan ne oradan, biz kendiliğimizden projeyi yaptık. Görüyorduk onu ama hava muhalefetleri biliyorsunuz bizim burada rakım çok yüksek, her ayda her istediğinizi yapamıyorsunuz. Biz kıştan bunun projesini yaptık kış ayından başladık nasıl yaparız diye. Çünkü orada vatandaşlarımızın inmesinde çıkmasında merdiven standart uygun olsa bile üzeri kapanmadığı sürece kış aylarında vatandaşların inmesinin çıkmasının sıkıntılı olduğunu gördük biz onun projesini yaptık hallettik."

"Biz Kim Olduğunu Bilmiyorduk"

Başkan Narter konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmadan önce, bu durumun muhtarla ilişkili olduğunu bilmediklerini ancak araştırmalar sonucunda yıkımı gerçekleştirenin  Muhtar İsmail Karagözoğlu olduğunu öğrendiklerini söyleyerek şunları kaydetti: "Biz ilk başta kiminde olduğunu bilmiyorduk emniyete başvurduk araştırdık muhtar bey çıktı altından olabilir. Biz burada ilçemize hizmet verme noktasında muhtarımızla el birliği ile devam edeceğiz. Hiç kişisel bir sıkıntımız yoktur, öyle bir şey de olamaz zaten. Muhtar da devletin muhtarıdır, belediye başkanı da devletin belediye başkanıdır. Herşey hukuk kuralları çerçevesinde yürüyecektir. Bizim kimseyle alıp veremediğimiz yok ama benim sadece ricam herkes sorumluluk alanını bilsin ona göre hareket etsin, bilmiyorsa öğrensin. Bu işlerde bir kırgınlık yok bizim muhtarımızda bir art niyet aramıyorum ama şimdi muhtarımız deneyimli muhtar 3 yıldır muhtar bir yeri kırarken bir üst birimin doğru mu değil mi veya izin alması gerektiğini iblmesi lazımdı. İş yargıda yapacak bir şey yok." " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">